- Obdržená poděkování 0
hrnec s ventilem
- timer26
-
Autor tématu
- Nový člen
-
Less
Více
08. úno 2021 18:11 #1
od timer26
hrnec s ventilem vytvořil uživatel timer26
dobrý den,
Přemějšlím na zlepšením mé varny ( spíše hrnece ), doposud jsem vyslazování prováděl v jiné nádobě něž samotné rmůzování, což je prostě časově i logisticky k ničemu. Proto bych raději zvolil varianntu sloučit rmůtovací hrnnec se scézovačkou tzn.: hrnec s falešným dnem a přidělaným vývodem.
Problematika začína už u toho jaký ventil použít (kulivý somosřejmě) a jak ho následně utěsnit tak, aby vydržel teplo jdoucí od plynového hořáku. Co mě napadlo bylo použít vysokou hliníkovou podložku a zakulatit ji nebo prostě nahulváta zacínovat samotný ventil.
Může mi prosím někdo kdo má s podonou upravou hrnce zkušenosti poradit jak to udělat pořádně a ideálně naprví dobrou, nebo zda se dá koupit už hotový hrnec na lidově příznivou cenu?
poslední otázka: Je požití zcézovačky z opletů už zbytečnost, když nad ní je falešné dno?
děkuji
Přemějšlím na zlepšením mé varny ( spíše hrnece ), doposud jsem vyslazování prováděl v jiné nádobě něž samotné rmůzování, což je prostě časově i logisticky k ničemu. Proto bych raději zvolil varianntu sloučit rmůtovací hrnnec se scézovačkou tzn.: hrnec s falešným dnem a přidělaným vývodem.
Problematika začína už u toho jaký ventil použít (kulivý somosřejmě) a jak ho následně utěsnit tak, aby vydržel teplo jdoucí od plynového hořáku. Co mě napadlo bylo použít vysokou hliníkovou podložku a zakulatit ji nebo prostě nahulváta zacínovat samotný ventil.
Může mi prosím někdo kdo má s podonou upravou hrnce zkušenosti poradit jak to udělat pořádně a ideálně naprví dobrou, nebo zda se dá koupit už hotový hrnec na lidově příznivou cenu?
poslední otázka: Je požití zcézovačky z opletů už zbytečnost, když nad ní je falešné dno?
děkuji
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Berry309
-
- Člen Junior
-
Less
Více
- Obdržená poděkování 3
09. úno 2021 19:43 #2
od Berry309
Odpověděl Berry309 pro téma hrnec s ventilem
Mě by spíš zajímalo jestli to falešné dno je pořád výš. Takže mláto je vlastně na něm, ale pod sítem je jen tekutina. Nebo je to řešeno tak, že během rmutování je síto na dně hrnce a při scezování se nějakým způsobem zvedne a pak teprve tam vznikne tam mezera.
To jen abych se přidal s dotazem. Jak to mají ostatní. Se právě nějak nemůžu rozhodnout jak to mám udělat.
To jen abych se přidal s dotazem. Jak to mají ostatní. Se právě nějak nemůžu rozhodnout jak to mám udělat.
- timer26
-
Autor tématu
- Nový člen
-
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
09. úno 2021 20:03 #3
od timer26
Odpověděl timer26 pro téma hrnec s ventilem
Slad by měl bejt vždy nad falešným dnem, a proto se taky používá automatické míchání nebo odsávání tekutiny ze spod a následné "vylévání" zase z vrchu hrnce kvůli tomu, aby se teplota ronoměrně rozprostřela a nedocházelo k tomu, že by slad vytvořil skoro nepropustnou vrstvu, kterou by neprošlo teplo do vyšších vrstev.
Moderátoři: novotny.petr, Jersey
Uživatelský profil
Nové příspěvky
-
-
- Mladina v kvasné nádobě
- Ahojte. Mozem sa este opytat k tejto teme. Mam podobny...
- v Domácí vaření piva / Začátečníci
- Autor Ernstbrau5
- 30. říj 2025 11:41
-
-
-
- Predam rmutovaci hrniec 35l, z...
- Ahoj domovarnici, dokoncil som novy pivovar a tak nastal...
- v Ostatní / Inzerce
- Autor misaaak69
- 23. říj 2025 21:25
-
-
-
- Nabízím hlávkový chmel
- Nabízím usušený hlávkový chmel z vlastní chmelnice,...
- v Ostatní / Inzerce
- Autor JP
- 07. říj 2025 13:22
-
-
-
- Prodám nový 20ti deskový chlad...
- použitý 1x, takže nový a v záruce. SWEP E8LASHx20 4x...
- v Ostatní / Inzerce
- Autor zekon
- 08. zář 2025 14:56
-
-
-
- Prodám šrotovník s pohonem Mal...
- Prodám šrotovník Maltzilla. Téměř nový, použit...
- v Ostatní / Inzerce
- Autor grádyš
- 03. zář 2025 12:00
-
Nová místa
-
Hudlický podskalák
U Skály II 437, 267 03 Hudlice, , Českodne 19.10.2025 -
Geleans Beer
Oranjelaan 325, 6166 BP Geleen, , Netherlandsdne 04.10.2025 -
Domácí minipivovar Asgard
, 517 21 Lično, , Českodne 08.09.2025 -