pěna

• Prichoďko
  • Avatar uživatele Prichoďko Autor tématu
  • Člen Junior
  • Člen Junior
Více
23. dub 2018 07:54 #1 od Prichoďko
pěna vytvořil uživatel Prichoďko
zdravím všechny. vaším pivko již dlouho, dovoluji si říci že je výborné a už jiné nepiju , ale stále u něj mám jednu malou nedokonalost . Když jej neleji do sklenice tak je bohatá pěna která vyběhne do cca 1/3 sklenice, podle toho z jaké výšky pivo leju , ale poměrně rychle opadne . Když si dám pivko v hospodě tak mi drží pěnu o poznání déle . Hledal jsme hledal k tomu info všude možně , ale nikde k tomu nic nedohledat. je tam nějaká finta? , nebo dělám něco špatně?. Poradí a přispěje někdo radou?. Díky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. dub 2021 10:45 #2 od codenamededa
Odpověděl codenamededa pro téma pěna
Zdrec, podarilo sa ti to nejak vycytat? ja mam presne ten isty problem a nevim jak na to :/

Více
30. dub 2021 13:04 #3 od Litr
Odpověděl Litr pro téma pěna
Jeden sladek mi doporucoval pridat trochu karameloveho sladu, tak aby to nenarusilo ten dany recept, ale pry to dodava pene lepsi vlastnosti (dele drzi, pivko krouzkuje).

Nezkousel jsem porovnat ten samy recept "s" a "bez" karameloveho sladu, ale musim rict ze pivka, kde jsem ho mel, meli penu moc peknou.

Mozna spis nekdo znalejsi chemie by mohl prispet s nazorem :) 

Více
02. kvě 2021 20:00 #4 od Mabl
Odpověděl Mabl pro téma pěna
Ahoj, taky se mi to párkrát stalo a nevím. Někdy je pěna jak píšeš silná ale rychle spadne a někdy pění málo ale je hustší a déle vydrží. (většinou když použiju trochu karamelu). Jinak pro lepší pěnu přidávám taky Mnichov.

Moderátoři: novotny.petrJersey