Přelomové stanovisko státních orgánů k možnosti překročení limitu

• grádyš
  • Avatar uživatele grádyš Autor tématu
  • Pryč
  • Administrátor
  • Administrátor
Více
18. čvc 2018 14:23 #1 od grádyš

„V případě, že domácí výrobce piva vyrobí větší množství piva, stává se plátcem spotřební daně z piva a tudíž má povinnost zaregistrovat se u místně příslušného celního úřadu (místní příslušnost správce daně je odvozena od bydliště domovarníka) a podat za příslušné zdaňovací období daňové přiznání z piva a zaplatit daň. Vzhledem k okolnosti, že nelze domácího výrobce piva podřadit pod termín „pivovar“ resp. malý nezávislý pivovar, má Generální ředitelství cel za to, že takové nad limit vyrobené pivo by mělo být zatíženo základní sazbou spotřební daně pro pivo, tedy 32,00 Kč/hl za každé celé hmotnostní procento extraktu původní mladiny u tohoto piva.“

Více informací na stránkách Cechu .
Následující uživatel(é) vám poděkovali: Slashiik, Barnet

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
19. čvc 2018 08:34 #2 od Slashiik
Ahoj, dobrá zpráva :), chápu to tedy správně, že za HL 12° je to 32*12 ?

• grádyš
  • Pryč
  • Administrátor
  • Administrátor
Více
19. čvc 2018 08:53 #3 od grádyš

Slashiik napsal: Ahoj, dobrá zpráva :), chápu to tedy správně, že za HL 12° je to 32*12 ?

Ano (jedná se samozřejmě o hektolitr NAD limit 200l/rok).

Více
24. srp 2018 06:01 #4 od Barnet
No sláva, že se k tomu vůbec někdo vyjádřil. Snad se bude blýskat na lepší časy a v tomto směru se pohneme ještě dál. Díky za první vlaštovku.

• grádyš
  • Pryč
  • Administrátor
  • Administrátor
Více
06. zář 2018 09:00 - 06. zář 2018 09:01 #5 od grádyš
No jak to tak momentálně vypadá, situace nebude zas až tak růžová, jak se mohlo z počátku zdát.

Viz komentář v článku a na Facebooku (skupina pro členy Cechu) .

Tak podle dnešních informací, které získal náš kolega Mitáček, jsem zřejmě podlehl mylnému dojmu, vycházejícího z komentáře ke stanovisku, které jsem obdržel.

Podle aktuálních informací stále platí povinnost mít daňový sklad, protože pro krajské celníky je důležité znění stanoviska, ve kterém nejsou uvedeny informace, které jsem obdržel mimo toto stanovisko.

Na Žejdlíku se potkáme se zástupci GŘC a zkusíme se dohodnout jak to vlastně je. Všem se omlouvám za mystifikaci a jakmile něco zjistíme, tak budeme informace aktualizovat.

Radek Michel

Poslední změna: 06. zář 2018 09:01 uživatelem grádyš.

Více
07. zář 2018 06:18 #6 od Barnet
Upřímně mne v tomhle státě štve, že vyjde nějaký zákon a k němu si musí někdo sednout a vysvětlit nám jak si ho máme vykládat a nebo lépe jak ho obejít. A napřed musí k němu zároveň vyjít nějaká prováděcí vyhláška. Tak se ani moc nedivím, že sis to mylně přebral. Jsem sice zklamaný, že to tak není, ale to se prostě stává. Budeme tedy doufat, že zvítězí zdravý rozum a posuneme se dál. Držím palce. Tady se nedá prostě říct nic jiného než Dej Bůh štěstí.

Moderátoři: novotny.petrJersey