Umele sytenie piva

• forrest
  • Avatar uživatele forrest Autor tématu
  • Nový člen
  • Nový člen
Více
08. led 2017 09:58 #1 od forrest
Umele sytenie piva vytvořil uživatel forrest
Ahojte,

viem ze to je monumentalna blbost co sa chystam napisat, ale, mne to fungovalo :)

Stocil som pivo do flias ( na vymysleny recept kde som sa snazil dodrzat ake take zaklady ) spolu s dextrozou. Pivo ale vobec nebolo nasytene. Chutovo bolo fajn, vypit sa dalo, ale tie bublinky tam proste chybali.

Tak mi napadlo, preco nevyskusat soda stream :) Prelial som vychladene pivo z flase do nadoby sodastream a prepohnal cez to bublinky :) Sice to trosku penilo, ale v konecnom vysledku to tie bublinky malo tak ako som si predstavoval.

Mozno to niekomu pomoze komu sa bublinky pri sekundarnej fermentacii nevytvorili :) Skuste pouzit sodastream -> mate pivo s bublinkami , ktore neskonci po 6-8 hodinach roboty, vyse tyzdna cakania v zachode alebo dreze :D

S pozdravom
Forrest
Následující uživatel(é) vám poděkovali: Isgi

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. led 2017 05:01 #2 od gajdy
Odpověděl gajdy pro téma Umele sytenie piva
Keď ti môžem poradiť, skús ho nechať dlhšie v teple a pivo sa ti nasýti.

• forrest
  • Avatar uživatele forrest Autor tématu
  • Nový člen
  • Nový člen
Více
29. led 2017 13:16 #3 od forrest
Odpověděl forrest pro téma Umele sytenie piva
Pivo som stocil s dextrozou a nechal som pri teplote pri ktorej kvasilo 4 dni. Az potom som daval do chladnicky. Nabuduce, ked nebude PETka tvrda, skusim to presunut na niekolko dni do vyssej ako kvasiacej teploy. Dakujem za radu.

Více
29. led 2017 15:11 #4 od gajdy
Odpověděl gajdy pro téma Umele sytenie piva
Ja ho nechávam dokvasovať 10 dní pri 20 stup. Ako som začal variť zo surovín, pri stáčaní mi penilo. Tým pádom bolo viac vzduchu vo fľaši ako by malo. Pivo bolo bez co2. Rozmýšľal som kde môže byť chyba. Vyskúšal som ho nechať dlhšie pri teplote okolo 20 stup. Po 20 dňoch bolo nasýtené. Problém zo stáčaním som už vyriešil.

Moderátoři: novotny.petrJersey