Skladování kyvety

• johny
  • Avatar uživatele johny Autor tématu
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
11. úno 2023 22:23 #1 od johny
Skladování kyvety vytvořil uživatel johny
Ahoj, uvažuji o tom, že bych si koupil dvě kyvety, ale jde mi o to, jestli je nezbytné, aby poté, co ji naplním pivem (vařím pouze svrchně kvašená) byla kyveta skladována v lednici. Vejde se mi tam totiž maximálně jedna a jde mi o to, jestli se pivo nějak rychle nezkazí, když bych kyvetu nechal volně postavenou v garáži, kde mám momentálně asi 10 stupňů a během jara a podzimu cca 20. Nemám v plánu ho skladovat nějak zásadně dlouho, myslím si, že tak do dvou-tří měsíců by se vždy vypilo.

Díky za postřehy.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14. úno 2023 11:37 #2 od tklmkn
Odpověděl tklmkn pro téma Skladování kyvety
Já se řídím tím, že pro ležení je potřeba mít pivo bezpečně pod teplotou kvašení, takže 10˚C pro svrchňák je myslím O.K., ale 20˚C už je moc. Navíc teplota by neměla moc kolísat behěm dne.
Ještě když jsem neměl lednici na ležení, dával jsem pivo do vodoměrné šachty, obestavěl jsem tam prostor z xps polystyrenu a v létě když už by šly teploty nad 15˚C jsem tam tam vkládal zmražené PET láhve a každý den je měnil a pak to šlo uchladit. V létě na dovolené mi také fungoval isolační obal na kyvetu, ve které jsem měnil 2xdenně namražené vložky se slanou vodou.

• johny
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
14. úno 2023 13:53 #3 od johny
Odpověděl johny pro téma Skladování kyvety
Ahoj, díky moc za info a za rady. Já jsem shodou okolností včera objevil inzerát, kde se prodávají použité kyveta, konkrétně jde o tento konkrétní inzerát ( ostatni.bazos.cz/inzerat/163524083/kyvety-ruzne-druhy.php ).

Máš ty (nebo někdo jiný) se zkušeností s kyvetou z druhé ruky? Počítám, že by tam snad žádný problém být neměl...

Více
14. úno 2023 14:53 - 14. úno 2023 16:22 #4 od tklmkn
Kupoval jsem podobné 2 kyvety z druhé ruky a moc spokojený jsme s nimi nebyl - na dvou kyvetách byly 3 různé ball lock uzávěry (na 19klíč, na 22klíč a na hvězdičku) a i když těsnily, tak to často nebylo na první dobrou. Takže jsem pak stejně kupoval nové ball lock uzávěry a u jedné i víčko, abych při každém zavření nemusel nafukovat kyvetu a ověřovat těsnost. Ale třeba budeš mít větší štěstí. Momentálně je používám pro kvašení.
No a pak jsem také kupoval 2 repasované z pivoteka.cz a ty byly perfektní (tam tedy mají jen ty širší, nižší).
Poslední změna: 14. úno 2023 16:22 uživatelem tklmkn.

• johny
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
14. úno 2023 15:39 - 14. úno 2023 15:41 #5 od johny
Díky za info. Na pivotéku jsem koukal a tam mají bohužel ty širší, jak píšeš. Jediný, kdo má pro mě odpovídající rozměr je bahník, ale dávat za jednu 3.000,- Kč se mi úplně nechce. Doporučil bys tedy rovnou koupit s novým víčkem, jak v tom inzerátu nabízí? Vzal bych si od něj i nové narážeče (prý má oba systémy a mohu si vybrat - ball lock nebo pin lock) a taky pro jistotu náhradní těsnění.
Poslední změna: 14. úno 2023 15:41 uživatelem johny.

Více
14. úno 2023 16:37 #6 od tklmkn
Omlouvám se za nepřesnost. Psal jsem narážeče, myslel jsem ball lock uzávěry, opravil jsem to. Jinak bych určitě volil systém ball lock, pin lock málokdo používá.
Co se narážečů týká nejradějí mám tyto: www.bahnik.cz/narazec-ball-lock-7-16-napoj-ss-low/ , ale i ty plastové jsou dobré.

• johny
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
14. úno 2023 17:15 #7 od johny
V pohodě, není třeba se omlouvat! Já jsem rád, žes mi poradil :-). Takže mám chtít ball lock, ideálně aby byly na stejný klíč - píšu to dobře?:-)

Více
17. úno 2023 08:39 #8 od zbynek
Odpověděl zbynek pro téma Skladování kyvety
Já mám od tohoto pána 2 kyvety a spokojenost - každou prošlo už tak 5 várek minimálně. Je možnost si vybrat z více kusů a koupit si nový víko, těsnění a naražeče (doporučuju). 

• johny
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
17. úno 2023 09:07 #9 od johny
Já jsem si včera kyvety vyzvedl a vypadají dobře. Objednal jsem k nim nová víčka i náhradní těsnění a nikde nic neutíkalo. Navíc pro mě byl klíčový rozměr, abych je dal do lednice, což se povedlo, takže super :-)

• johny
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
17. úno 2023 09:08 #10 od johny

Já jsem si včera kyvety vyzvedl a vypadají dobře. Objednal jsem k nim nová víčka i náhradní těsnění a nikde nic neutíkalo. Navíc pro mě byl klíčový rozměr, abych je dal do lednice, což se povedlo, takže super :-). Jinak u obou kyvet se jehla i přípojka na plyn povoluje klíčem 22, takže to je taky na pohodu :-)

Moderátoři: novotny.petrJersey