- Thank you received: 0
Varenie piva v dvojizbovom byte
- Turko
- Topic Author
- New Member
Less
More
06 May 2020 11:02 - 06 May 2020 11:05 #1
by Turko
Varenie piva v dvojizbovom byte was created by Turko
Ahojte, už asi cca polroka zbieram študujem informácie k vareniu piva pomaly si aj zadovažujem nejaké náčinie.Kočne padlo rozhodnutie na to najdvoliztejsie a to je all in hrniec Grainfather connect.Trošku problem v tom celom vidím že bývam v malom byte kde by som chcel skusit variť a zato by som bol rád za všetky cenné rady kto varí v takychto podmienkach.Taký menší problem vidim jedine pri chmelovare kde sa bude tvorit para a odpar a bojím sa aby sa mi to nejak nezačalo zachytavať na sadrokartonový strop alebo niečo rozmyslal som už aj nad tým ze by som dal nejaký odsávač pár nad kotol a vyviedol ho von z okna Takže ak máte niekto nejaké tipy a rady ako nato tak sem snimi budem vdačný.Pivu ZDAR
Last edit: 06 May 2020 11:05 by Turko.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Boylucky
- Junior Member
Less
More
07 May 2020 14:37 - 07 May 2020 14:45 #2
by Boylucky
Replied by Boylucky on topic Varenie piva v dvojizbovom byte
Zdravim Te,
moje zkusenost s prvni varkou piva cca pred rokem je nasledujici Taky sem resil odpar pri chmelovaru v byte. Varil jsem tenkrat v zavarovacim hrnci ) . Kvuli odparu jsem mel vse v koupelne a odvetraval vetrakem ve zdi. Az do chmelovaru v pohode. Koupelna je mala takze pri chmelovaru to fakt zaclo bejt hodne zajimavy. Cetl jsem ze chmelovar ma byt zivy a bez poklice takze jsem tomu fakt daval. Z koupelny se staly Niagarsky vodopady a to neprehanim. Vetrak to chvilkama prestal zvladat no a kdyz v nem zaclo jiskrit tak to zaclo vypadat na pekelnou varku ) ale dopadlo to dobre a pivko me tak nadchlo ze uz nemuzu jinak nez varit a zkouset dal. Dalsi varky uz byly v hrnci na plynu a taky ok. Jinak si ale myslim ze s Grainfather mit problem nebudes. Muzes to presunout kam chces a kdyz bude nejhur tak to das nekam k otevrenymu oknu a bude to ok. Tot muj nazor. Drzim pesti at se pivko podari. Mej se...
moje zkusenost s prvni varkou piva cca pred rokem je nasledujici Taky sem resil odpar pri chmelovaru v byte. Varil jsem tenkrat v zavarovacim hrnci ) . Kvuli odparu jsem mel vse v koupelne a odvetraval vetrakem ve zdi. Az do chmelovaru v pohode. Koupelna je mala takze pri chmelovaru to fakt zaclo bejt hodne zajimavy. Cetl jsem ze chmelovar ma byt zivy a bez poklice takze jsem tomu fakt daval. Z koupelny se staly Niagarsky vodopady a to neprehanim. Vetrak to chvilkama prestal zvladat no a kdyz v nem zaclo jiskrit tak to zaclo vypadat na pekelnou varku ) ale dopadlo to dobre a pivko me tak nadchlo ze uz nemuzu jinak nez varit a zkouset dal. Dalsi varky uz byly v hrnci na plynu a taky ok. Jinak si ale myslim ze s Grainfather mit problem nebudes. Muzes to presunout kam chces a kdyz bude nejhur tak to das nekam k otevrenymu oknu a bude to ok. Tot muj nazor. Drzim pesti at se pivko podari. Mej se...
Last edit: 07 May 2020 14:45 by Boylucky.
- Turko
- Topic Author
- New Member
Less
More
08 May 2020 09:47 #3
by Turko
Replied by Turko on topic Varenie piva v dvojizbovom byte
Ahoj, dakujem za postreh zo začiatku čítania som myslel ze to už budem musiet zabaliť.Nad tou kúpelńou som rozmyslal aj ja ale moja je tak mala ze za 10 min by som tam nevidel nič .....A ktomu oknu to ma tiež napadlo ze otvorit okno a dat hrniec k oknu no uvidíme hned ako budem mat za sebou prvú várku dam vediet ako to dopadlo
Moderators: novotny.petr, Jersey
User Profile
New Forum Posts
-
- Pěna
- Nebo jinak, jak děláte do piva pěnu, když to chcete mít...
- In Vaření ze surovin / Postupy a technologie
- Author fala
- 02 Oct 2024 09:38
-
- Pěna
- Zdravím, mám takový problém, když po kvašení...
- In Vaření ze surovin / Postupy a technologie
- Author fala
- 30 Sep 2024 15:48
-
- Nerez a plynový ohřev
- Ahoj, 2mm to uz je skoro pancir, tam bych se krouceni nebal....
- In Vybavení / Pivovary (ne)vlastní výroby
- Author zagnerj
- 30 Sep 2024 09:28
-
- Nerez a plynový ohřev
- Ahoj, chtěl bych si udělat pár hrnců na vaření piva,...
- In Vybavení / Pivovary (ne)vlastní výroby
- Author Jad.3
- 23 Sep 2024 12:49
-
- Nastavenie vycapu - kegerator
- Máš to přesycené jak prase, pokud Ti tam jde pěna, tak...
- In Domácí vaření piva / Začátečníci
- Author Jersey
- 22 Sep 2024 16:30
New Places
-
CraftCask HOMEBREW
13 Rohozná, 976 56 Pohronská Polhora, Banskobystrický kraj, Slovenskoon 11.09.2024 -
Pavouk - domácí pivovar
, 542 11 Chvaleč, Královéhradecký kraj, Českoon 11.09.2024 -
Cupkajnapivo.sk
Podhrádok, 976 63 , Banskobystrický kraj, Slovenskoon 24.08.2024 -
Van Dall Beer
Na Kopečku, 742 85 , Moravskoslezský kraj, Českoon 20.08.2024 -
Pivovar Ladislav
, 391 56 , Jihočeský kraj, Českoon 29.07.2024