pivoteka.cz

• doktor.zaba
  • doktor.zaba's Avatar Topic Author
  • Premium Member
  • Premium Member
More
01 Oct 2016 14:58 #1 by doktor.zaba
pivoteka.cz was created by doktor.zaba
Kupujete někdo suroviny z pivoteka.cz?
Já to mám k nim asi 17 km, tak si vždy ráno naklikám objednávku na internetu a odpoledne to jedu vyzvednout. Všiml jsem si u nich už dříve nějaké zvláštní neochoty při objednání šrotovaného sladu. Vždycky mají problém s tím, našrotovat každý druh zvlášť.
Včera to však došlo až do stádia, kdy mi paní sdělila, že si začnou účtovat nějakou přirážku, protože toho prý lidi zneužívají. Nejdříve jsem si moc neuvědomil co tím chtěla říct a měl jsem na spěch, tak jsem sbalil suroviny a vypadl. Ale cestou jsem přemýšlel a dosud nechápu proč tedy ten šrotovaný slad na netu nabízí a co jsem zneužil, když jsem jen vytvořil na netu objednávku a později si ji vyzvedl? A jakou by chtěla ještě přirážku když šrotovaný mají stejně dražší, tedy předpokládám se započítanou prací.
Budu muset pořídit nějaký šrotovník, abych je tak moc nezneužíval :)

Máte s nimi taky takové zkušenosti?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Oct 2016 20:17 #2 by Lukasobear
Replied by Lukasobear on topic pivoteka.cz
No ja jsem našel jako jediné co šrotujou. Začínnám a nechce se mi kupovat šrotovník tak jsem si myslel že si to od nich objednám a nechám našrotovat. U nás v minipivovaru mi to nenašrotujou maji to přimo napojeno na varnu a dva obchody kolem nás to nemají vůbec :( tak zkusím asi pu pivoteku a uvidím jakou budu mít zkušenost.

More
09 Oct 2016 20:55 #3 by Petr Kittler
Replied by Petr Kittler on topic pivoteka.cz
Já jsem s nimi zatím spokojen. Nikdy žádný problém. Ale srotovany slad u nich neberu

• doktor.zaba
  • doktor.zaba's Avatar Topic Author
  • Premium Member
  • Premium Member
More
10 Oct 2016 12:43 #4 by doktor.zaba
Replied by doktor.zaba on topic pivoteka.cz
Ale jo, oni normálně šrotujou, ale pokud chceš každý druh zvlášť, tak mají kecy. Taky jsem se té paní ptal, jestli mi tedy našrotují vše dohromady, ale přesné množství na várku. Např 2,5 kg plzeň, 1,8 kg Vídeň a 0,5 kg Mnichov a na to mi řekla že asi ano, ale musím si objednat nejméně 2 dny předem.
Raději jsem tedy pořídil šrotovník, než bych se tam měl pořád doprošovat a už jsem s nimi taky spokojen.
Nasypání různých druhů sladu do pytlů bez šrotování zvládají i s úsměvem :)

More
16 Feb 2023 13:02 #5 by petouf
Replied by petouf on topic pivoteka.cz
Já koupil (1x) od pivoteka-tabor tam šrotují taky a navíc to poslali v takovém pěkném pytli, který lze znovu využít.

More
17 Feb 2023 00:12 - 17 Feb 2023 00:18 #6 by johny
Replied by johny on topic pivoteka.cz
Já jsem na pivotéce (zejména během loňska) udělal docela dost objednávek a nakoupil tam dost vybavení do začátku. Objednával jsem tam i slad a to v počátcích šrotovaný a následně i nešrotovaný (jelikož jsem nechtěl být v časovém presu). Každopádně co vím, tak konfigurátor sladu na individuální namíchání a našrotování nemají zas tak dlouho, dřív to nenabízeli. Neměl jsem problém se sladem, ale jednou jsem reklamoval kvasnou plastovou nádobu, protože otvor na výstupný ventil byl trošku vylomený, takže to kolem něj protékalo. Paní mi volala a divila se, jak je to možné, že jich prodali už hromady a nikdy se to nestalo, tak jsem jí ujistil, že jsem si to fakt nevymyslel, že jsem měl v plánu vařit pivo a ne řešit reklamaci a že je to viditelné na první pohled, tak potom řekla, že mají problém s brigádníky ve skladu (nevím, jestli jsem to nedezinterpretoval, je to už delší doba) a že to asi nezkontrolovali. Následně mi poslali nádobu novou. Každopádně ten hovor nebyl úplně příjemný, člověk se cítil tak trochu jako kdyby za to mohl a naprosto chápu, jak jsi se asi cítil, protože jsem z toho měl taky takový divný dojem. Taky jsi udělal dobře, žes pořídil šrotovník, jednak si pojedeš podle sebe a za druhé jim nebudeš dávat kšeft, když je to tak sere a obtěžuje ;-). Každopádně já momentálně beru slady z Beerexu (rozhodně doporučuji, dobré ceny a velký výběr), který mám za komínem a jelikož to je skutečně MEGA obchod, tak nešrotují, takže jsem si koupil válcový šrotovník (předtím jsem měl ten ruční, shodou okolností z pivotéky a vrátil jsem ho, protože to byla fakt šílenost, vůbec to nefungovalo). Minulý týden jsem na pivotéce objednával několik balení chemipro a přihodil jsem tam i pár chmelů, které měli v akci a bohužel opět se mi potvrdilo to, čeho jsem si už všiml dříve, že oni jako jedni z mála neuvádí u chmelů rok sklizně a alfu a pak se kolikrát divíš, co ti přijde, což mi přijde jako prasárna, protože pak si objednáš třeba premianta (jako já) a přijde ti 2020 nebo sládek 2019. Samozřejmě se to asi dalo odvodit z ceny, ale i tak mi to nepřijde v pořádku, že tam nenapíšou, co vlastně kupuješ a de facto tak máš zajíce v pytli... Tak nějak mi to zapadá do toho celkového obrazu té společnosti. Nabídku mají širokou, ale proklientském přístupu by mohli trochu zapracovat...
Last edit: 17 Feb 2023 00:18 by johny.

Moderators: novotny.petrJersey