infuzní vaření

• jenicek
  • jenicek's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
01 Dec 2017 11:42 #1 by jenicek
infuzní vaření was created by jenicek
Ahojte, když je v receptu napsané první sypání na 68 stupních, necháváte předtím slad nasáknout v teplé vodě a nebo to do těch 68 stupňů dáte rovnou nenamočené? Děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Dec 2017 12:45 #2 by grádyš
Replied by grádyš on topic infuzní vaření
Já nadrcený slad sypu přímo do teplé vody. Mám indukční vařič, takže počáteční teplotu vody až tak moc řešit nemusím (v případě potřeby lehce přihřeju), ale pokud rmutuješ bez ohřevu (například v cestovní ledničce, nebo jak se tomu říká), možná by se ti hodil kalkulátor teploty a objemu vody na vystírku a infuzi.

www.homebrewmap.com/cs/tools/calculators/strike-water

• jenicek
  • jenicek's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
04 Dec 2017 14:44 #3 by jenicek
Replied by jenicek on topic infuzní vaření
Díky moc za odpověď. Já vařím na plynu. Jen jsem nevěděl jestli není lepší namletý slad před samotným vařením namočit aby se nasákl, jestli to není lepší pro uvolňování látek. Každopádně je uvařeno:)

More
05 Dec 2017 07:26 #4 by glottis
Replied by glottis on topic infuzní vaření
ono jak bys to macel? predtim ve studene vode? to nema smysl, to si radsi muzes prodlouzit rmutovani a usetris si praci. stejne rmutujes do zcukreni. a namocit to ve studene a pak to ohrivat ... to se zase asi neda nazvat jednokrokova infuze :) protoze to budes nejakej cas ohrivat a nemyslim si ze mas pak moc pod kontrolou co z toho bude. ale to ja jen tak :) nema cenu v tom hledat nic sloziteho

Moderators: novotny.petrJersey