- Thank you received: 15
Put your proposals and improvement suggestions here.
Máte návrh na novou funkcionalitu či vylepšení? Tady je to pravé místo.
Máte návrh na novou funkcionalitu či vylepšení? Tady je to pravé místo.
Recenze a recepty na HBM
- Dominik
-
Topic Author
- Senior Member
-
Less
More
08 Nov 2017 15:55 - 08 Nov 2017 15:57 #1
by Dominik
Recenze a recepty na HBM was created by Dominik
Ahoj, mám 2 dotazy/tipy:
1. Šlo by zakázat hodnocení vlastního piva? Nepřijde mi to moc fér a vlastně ani nevím k čemu. Navíc v souvislosti s udělováním hodností cechu kontraproduktivní (trochu blbost, ale...přeci jen). Pokud má autor potřebu sdělit dojmy ze svého piva, má k tomu přece možnost v kolonce Popis.
2. ,,Recept", kde jsou popsány použité slady, avšak již ne podíl, kde není popsáno +- rmutovací schema, kde nejsou uvedeny časy chmelení (též množství použitého chmele), teplota kvašení... to myslím, že nejen pro mě postrádá význam a pro mě osobně to RECEPT není. Dala by se zařídit povinnost tyto údaje uvádět?
Děkuji za prostor k vyjádření
1. Šlo by zakázat hodnocení vlastního piva? Nepřijde mi to moc fér a vlastně ani nevím k čemu. Navíc v souvislosti s udělováním hodností cechu kontraproduktivní (trochu blbost, ale...přeci jen). Pokud má autor potřebu sdělit dojmy ze svého piva, má k tomu přece možnost v kolonce Popis.
2. ,,Recept", kde jsou popsány použité slady, avšak již ne podíl, kde není popsáno +- rmutovací schema, kde nejsou uvedeny časy chmelení (též množství použitého chmele), teplota kvašení... to myslím, že nejen pro mě postrádá význam a pro mě osobně to RECEPT není. Dala by se zařídit povinnost tyto údaje uvádět?
Děkuji za prostor k vyjádření

Last edit: 08 Nov 2017 15:57 by Dominik.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- grádyš
-
- Away
- Administrator
-
08 Nov 2017 16:13 #2
by grádyš
Replied by grádyš on topic Recenze a recepty na HBM
1. Zakázat hodnocení vlastního piva nejde. Jako úplná hovadina mi to ale zas až tak nepřijde - když má autor potřebu sdělit svůj (pravděpodobně zaujatý
) názor, udělat to může.
2. Povinnost uvádět "smysluplný" recept je dána v podmínkách ( www.homebrewmap.com/cs/forum/news-announ...hip-pravidla-cenzury ), ale nějak ji vynutit či automaticky kontrolovat zcela určitě nejde. Když takový recept najdu, autora se snažím upozornit, ale z mých zkušeností plyne, že v 95% případů na upozornění nikdo nereaguje. V tom případě recept odpublikuji. Nesmažu, pouze odpublikuji, takže autor má možnost recept opravit a znovu zveřejnit.
Nicméně není úplně v mých silách pořád dokola procházet recepty a zjišťovat, jestli dávají smysl
Tady asi nejvíc můžou pomoci ostatní uživatelé, kteří mi pomůžou autora receptu upozornit

2. Povinnost uvádět "smysluplný" recept je dána v podmínkách ( www.homebrewmap.com/cs/forum/news-announ...hip-pravidla-cenzury ), ale nějak ji vynutit či automaticky kontrolovat zcela určitě nejde. Když takový recept najdu, autora se snažím upozornit, ale z mých zkušeností plyne, že v 95% případů na upozornění nikdo nereaguje. V tom případě recept odpublikuji. Nesmažu, pouze odpublikuji, takže autor má možnost recept opravit a znovu zveřejnit.
Nicméně není úplně v mých silách pořád dokola procházet recepty a zjišťovat, jestli dávají smysl

Please Log in or Create an account to join the conversation.
User Profile
New Forum Posts
-
-
- Prodám (téměř dokončenou) varn...
- Více informací...
- In Ostatní / Inzerce
- Author grádyš
- 05 Mar 2025 16:13
-
-
-
- Nastavenie vycapu - kegerator
- ahoj, jen pár poznatků... 1) Máš moc vysokou teplotu...
- In Domácí vaření piva / Začátečníci
- Author Jersey
- 24 Feb 2025 10:47
-
-
-
- Nastavenie vycapu - kegerator
- Ahoj, vraciam sa k tomuto threadu po dlhsej dobe, po...
- Author misaaak69
- 23 Feb 2025 21:25
-
-
-
- Příliš hořká mladina
- Ahoj, ber to jako testovací várku. Teď už si dokážeš...
- Author Jersey
- 22 Feb 2025 11:51
-
-
-
- Prodám Hop tube
- Nabízím párkrát použitý Hop tube (na klasický...
- In Ostatní / Inzerce
- Author TomasV
- 06 Feb 2025 19:44
-
New Places
-
Omiš
, 793 12 Sosnová, Moravskoslezský kraj, Českoon 19.02.2025 -
Domáci pivovar Šoška
7 Malá hora, 036 01 Martin, Žilinský kraj, Slovakiaon 11.02.2025 -
Sobotickej pivovar
Sobotice 5, 463 43 Český Dub, Liberecký kraj, Českoon 22.01.2025 -