Kvasnice Brewmaster

• Jenkiz
  • Jenkiz's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
19 Sep 2023 09:15 #1 by Jenkiz
Kvasnice Brewmaster was created by Jenkiz
Zdravím všechny ve spolek, vařil jsem svoji třetí várku svrchně kvašeného piva. Na první jsem použil kvasnice S-04, na druhou Mangroove Jack a oboje dobře prokvasily (po cca 2 dnech bylo bouřlivé kvašení u konce, po prokvašení kompaktní sediment, žádné nežádoucí chutě jsem nezaznamenal). U třetí várky (cca 15 litrů, OG 1,053) jsem bohužel vyzkoušel kvasnice Brewmaster od firmy Erbslöh, varianta Fruit Ale (aniž bych znal nechvalnou pověst kvasnic této značky) a po cca 38 hodinách, kdy jsem kontroloval kvašení (zakvašeno cca při teplotě mladiny cca 23°C, teplota sklepa 18°C), jsem zjistil, že pivo nezačalo VŮBEC kvasit (v kvasné nádobě nebyl žádný oxid, hladiny kvasné zátky byly vyrovnané a mladina zcela bez jakéhokoliv náznaku pěny). Po ochutnání mladiny jsem necítil nic závadného, tak jsem rehydratoval S-04 a vmíchal jsem je tam. Po nějakých 14 hodinách pivo již začalo kvasit, sice zatím ne nějak bouřlivě, ale kvasí a pěna se tvoří.

Můj dotaz (resp. 2 dva) zní:
1) Myslíte, že jsem přidáním nových kvasnic pivo mohl zachránit a může vykvasit bez závad v chuti? (četl jsem pár zkušeností, kdy pivo nebylo pitelné, mělo chuť zkvašených jablek a muselo putovat do na kanálu)
2) Mám ještě 2 balíčky (Brewmaster Ale Yeast a Brewmaster Wheat). Zkoušeli byste je ještě použít nebo radši použít osvědčené Safale nebo Mangroove a ty vyhodit? (Ptám se proto, jestli to mohla být vadná šarže, nebo většina kvasnic této značky je zmetek a těch par korun radši vyhodit).

Díky za odpověď. Pavel.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Sep 2023 11:54 - 19 Sep 2023 11:56 #2 by grádyš
Replied by grádyš on topic Kvasnice Brewmaster

1) Myslíte, že jsem přidáním nových kvasnic pivo mohl zachránit a může vykvasit bez závad v chuti? (četl jsem pár zkušeností, kdy pivo nebylo pitelné, mělo chuť zkvašených jablek a muselo putovat do na kanálu)

Těžko říct, ale když jsi to už udělal, tak prostě počkej, až to vykvasí a uvidíš...

2) Mám ještě 2 balíčky (Brewmaster Ale Yeast a Brewmaster Wheat). Zkoušeli byste je ještě použít nebo radši použít osvědčené Safale nebo Mangroove a ty vyhodit? (Ptám se proto, jestli to mohla být vadná šarže, nebo většina kvasnic této značky je zmetek a těch par korun radši vyhodit).

Jestli ti nevadí riskovat ztracené suroviny a hlavně den tvé práce používáním FDK (Fakt Divných Kvasnic), tak je klidně použij. 

Já osobně bych ale do této značku už nikdy nešel.
Last edit: 19 Sep 2023 11:56 by grádyš.

More
19 Sep 2023 15:17 #3 by grádyš
Replied by grádyš on topic Kvasnice Brewmaster
A jelikož, jak známo, jeden obrázek vydá za tisíc slov, jeden takový obrazový návod jsem na toto téma připravil :)

The following user(s) said Thank You: funky

• Jenkiz
  • Jenkiz's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
19 Sep 2023 15:29 #4 by Jenkiz
Replied by Jenkiz on topic Kvasnice Brewmaster
Děkuju za velmi výstižnou odpověď i s vysvětlujícím obrazovým návodem hodim to do koše nebo to dám ženě na pečení

Moderators: novotny.petrJersey