- Thank you received: 0
Kvasnice Brewmaster
- Jenkiz
- Topic Author
- New Member
Less
More
19 Sep 2023 09:15 #1
by Jenkiz
Kvasnice Brewmaster was created by Jenkiz
Zdravím všechny ve spolek, vařil jsem svoji třetí várku svrchně kvašeného piva. Na první jsem použil kvasnice S-04, na druhou Mangroove Jack a oboje dobře prokvasily (po cca 2 dnech bylo bouřlivé kvašení u konce, po prokvašení kompaktní sediment, žádné nežádoucí chutě jsem nezaznamenal). U třetí várky (cca 15 litrů, OG 1,053) jsem bohužel vyzkoušel kvasnice Brewmaster od firmy Erbslöh, varianta Fruit Ale (aniž bych znal nechvalnou pověst kvasnic této značky) a po cca 38 hodinách, kdy jsem kontroloval kvašení (zakvašeno cca při teplotě mladiny cca 23°C, teplota sklepa 18°C), jsem zjistil, že pivo nezačalo VŮBEC kvasit (v kvasné nádobě nebyl žádný oxid, hladiny kvasné zátky byly vyrovnané a mladina zcela bez jakéhokoliv náznaku pěny). Po ochutnání mladiny jsem necítil nic závadného, tak jsem rehydratoval S-04 a vmíchal jsem je tam. Po nějakých 14 hodinách pivo již začalo kvasit, sice zatím ne nějak bouřlivě, ale kvasí a pěna se tvoří.
Můj dotaz (resp. 2 dva) zní:
1) Myslíte, že jsem přidáním nových kvasnic pivo mohl zachránit a může vykvasit bez závad v chuti? (četl jsem pár zkušeností, kdy pivo nebylo pitelné, mělo chuť zkvašených jablek a muselo putovat do na kanálu)
2) Mám ještě 2 balíčky (Brewmaster Ale Yeast a Brewmaster Wheat). Zkoušeli byste je ještě použít nebo radši použít osvědčené Safale nebo Mangroove a ty vyhodit? (Ptám se proto, jestli to mohla být vadná šarže, nebo většina kvasnic této značky je zmetek a těch par korun radši vyhodit).
Díky za odpověď. Pavel.
Můj dotaz (resp. 2 dva) zní:
1) Myslíte, že jsem přidáním nových kvasnic pivo mohl zachránit a může vykvasit bez závad v chuti? (četl jsem pár zkušeností, kdy pivo nebylo pitelné, mělo chuť zkvašených jablek a muselo putovat do na kanálu)
2) Mám ještě 2 balíčky (Brewmaster Ale Yeast a Brewmaster Wheat). Zkoušeli byste je ještě použít nebo radši použít osvědčené Safale nebo Mangroove a ty vyhodit? (Ptám se proto, jestli to mohla být vadná šarže, nebo většina kvasnic této značky je zmetek a těch par korun radši vyhodit).
Díky za odpověď. Pavel.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- grádyš
- Administrator
19 Sep 2023 11:54 - 19 Sep 2023 11:56 #2
by grádyš
Jestli ti nevadí riskovat ztracené suroviny a hlavně den tvé práce používáním FDK (Fakt Divných Kvasnic), tak je klidně použij.
Já osobně bych ale do této značku už nikdy nešel.
Replied by grádyš on topic Kvasnice Brewmaster
Těžko říct, ale když jsi to už udělal, tak prostě počkej, až to vykvasí a uvidíš...1) Myslíte, že jsem přidáním nových kvasnic pivo mohl zachránit a může vykvasit bez závad v chuti? (četl jsem pár zkušeností, kdy pivo nebylo pitelné, mělo chuť zkvašených jablek a muselo putovat do na kanálu)
Jestli ti nevadí riskovat ztracené suroviny a hlavně den tvé práce používáním FDK (Fakt Divných Kvasnic), tak je klidně použij.
Já osobně bych ale do této značku už nikdy nešel.
Last edit: 19 Sep 2023 11:56 by grádyš.
- grádyš
- Administrator
19 Sep 2023 15:17 #3
by grádyš
Replied by grádyš on topic Kvasnice Brewmaster
The following user(s) said Thank You: funky
- Jenkiz
- Topic Author
- New Member
Less
More
- Thank you received: 0
19 Sep 2023 15:29 #4
by Jenkiz
Replied by Jenkiz on topic Kvasnice Brewmaster
Děkuju za velmi výstižnou odpověď i s vysvětlujícím obrazovým návodem hodim to do koše nebo to dám ženě na pečení
Moderators: novotny.petr, Jersey
User Profile
New Forum Posts
-
- Prodám deskový chladič mladiny...
- Ahoj, je chladič ještě k dispozici? Díky Martin Karvan
- In Ostatní / Inzerce
- Author karwi
- 08 Nov 2024 06:13
-
- Prodám válcový mlýnek
- Prodám dvouválcový mlýnek Brewferm Grain Gorilla jako...
- In Ostatní / Inzerce
- Author Pavel 666
- 04 Nov 2024 19:06
-
- Pěna
- na bazošu jsem viděl borce, co soda stream plní plynem ze...
- In Vaření ze surovin / Postupy a technologie
- Author fala
- 10 Oct 2024 13:55
-
- Pěna
- Ahoj, ou... ja som zil v tom, ze maju aj ciste CO2, a...
- Author misaaak69
- 10 Oct 2024 13:53
-
- Pěna
- Drink Gas ti moc nepomůže, protože jím pivo...
- Author grádyš
- 10 Oct 2024 13:31
New Places
-
CraftCask HOMEBREW
13 Rohozná, 976 56 Pohronská Polhora, Banskobystrický kraj, Slovenskoon 11.09.2024 -
Pavouk - domácí pivovar
, 542 11 Chvaleč, Královéhradecký kraj, Českoon 11.09.2024 -
Cupkajnapivo.sk
Podhrádok, 976 63 , Banskobystrický kraj, Slovenskoon 24.08.2024 -
Van Dall Beer
Na Kopečku, 742 85 , Moravskoslezský kraj, Českoon 20.08.2024 -
Pivovar Ladislav
, 391 56 , Jihočeský kraj, Českoon 29.07.2024