Dotaz amatéra

More
07 Apr 2024 17:56 #1 by luiss
Dotaz amatéra was created by luiss
Dobrý den všem. Chci si zkusit uvařit ( tak asi jako všichni zde)  své "vlastní" pivo. Jsem v tomhle úplné ucho, amatér. Nemám žádné vybavení, jen chuť to zkusit. Viděl jsem video Jerseyho na youtube, Jak to vaří doma na sporáku v hrnci + jeho další tvorbu a super.
Co si mám koupit jsem tak nějak asi z videa pochopil, na první zkus to asi bude stačit, nechci prozatím moc investovat, když nevím jaké budou výsledky.
Ve videu autor zmiňuje sterilní vodu na kvasnice - Klasická převařená a vychládlá voda a nebo voda z lékárny? Je důležité množství vody? Nebo je to na obalu kvasnic uvedeno?
Jak dlouho to pak nechat kvasit? Dokud budou ucházet bublinky?  Když to budu chtít stočit do skleněných lahví, je nutné přidávat dextrozu? Nebo je to doporučeno?  Jak dlouho to pak nechat ještě pracovat? Po stočení do lahví do lednice?

Omlouvám se za asi pro někoho hloupé otázky, ale já to opravdu nevím. 
Díky a ať se vám daří.
luiss

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Apr 2024 09:02 #2 by grádyš
Replied by grádyš on topic Dotaz amatéra
Hele - v podstatě se ptáš, jak máš vařit pivo. Obávám se, že takovej elaborát ti tady nikdo nevypracuje. Zkus si k tomu nejdřív něco přečíst (na začátek doporučuji třeba seriál na alkoholium.cz , pokročilejší literatura pak je geniální česká kniha Pivařka 2).

A teprve potom, když ti nebude jasný nějaký jednotlivý detail, se ptej...
The following user(s) said Thank You: luiss

More
08 Apr 2024 10:12 #3 by luiss
Replied by luiss on topic Dotaz amatéra
Ahoj, díky. Objednávám a jdu studovat.

More
08 May 2024 19:31 #4 by Klokanek1905
Replied by Klokanek1905 on topic Dotaz amatéra
Ahoj, existuje sada z pivotéky na 5l piva, kde najdeš vše základní včetně receptu. Dále doporučím koupit si pivařku a projít si ve fórech výpočty. Dále by ti mohla být nápomocná aplikace MyBrew nebo Brewfather.

More
08 May 2024 20:59 #5 by luiss
Replied by luiss on topic Dotaz amatéra
Ahoj, díky. Pivařku 2 jsem si již koupil, tak o volných chvílích studuju...Pak se do toho pustím... :-)

More
08 May 2024 21:10 #6 by Klokanek1905
Replied by Klokanek1905 on topic Dotaz amatéra
Pecka, tak Dej Bůh Štětí.