- Thank you received: 2
Bramling Cross
- Lunruj
- Topic Author
- Junior Member
Less
More
06 Sep 2016 13:05 #1
by Lunruj
Bramling Cross was created by Lunruj
Chmel Bramling Cross, brát nebo nebrat? Uvádí se výrazné kořenité a ovocné aroma (černý rybíz), což by se mi líbilo, ale otázkou je, nakolik to odráží realitu, květnaté popisy snesou vše.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- grádyš
- Administrator
06 Sep 2016 13:39 - 06 Sep 2016 13:40 #2
by grádyš
Replied by grádyš on topic Bramling Cross
Osobně jsem z něj nikdy nevařil, ale mám tu čest disponovat nějakými lahvemi
Zrzka
od Mazaného Lišáka, který (alespoň dle vyjádření jeho tvůrců na Facebooku) Bramling Cross obsahuje.
Ze začátku jsem jej ochutnával aniž bych o složení cokoliv věděl. Připadalo mi, že tam cítím nějaké "těžší" ovoce - něco jako snad švestky, nebo povidla, nebo nějakou dávno zapomenutou bombónoidní chuť z dětství.
Potom jsem si přečetl, že mám cítit chuť černého rybízu. Ze začátku mi to nepřišlo, ale po krátké několikaminutové pauze jsem jej najednou při výdechu naprosto zřetelně a nezpochybnitelně ucítil vzadu na patře (do jaké míry to byl objektivní pocit či jestli jsem byl už zmanipulován touhou ten černý rybíz ucítit, to nevím).
V každém případě velice zajímavý chmel, se kterým by se to ale podle mě nemělo příliš přehánět (i když nevím, jaké je jeho dávkování) a který se asi nehodí ke každému stylu piva. Ten Lišákův polotmavý karamel jej ale doplňuje velice zajímavě.
A ještě krátký Lišákův komentář u mě na Facebooku:
Ze začátku jsem jej ochutnával aniž bych o složení cokoliv věděl. Připadalo mi, že tam cítím nějaké "těžší" ovoce - něco jako snad švestky, nebo povidla, nebo nějakou dávno zapomenutou bombónoidní chuť z dětství.
TEĎ jsem na to přišel - v čínských restauracích dávají na rozloučenou "švestkový víno"!
To je přesně to, co se mi vybavovalo! Prej zapomenutá chuť z dětství
To je přesně to, co se mi vybavovalo! Prej zapomenutá chuť z dětství
Potom jsem si přečetl, že mám cítit chuť černého rybízu. Ze začátku mi to nepřišlo, ale po krátké několikaminutové pauze jsem jej najednou při výdechu naprosto zřetelně a nezpochybnitelně ucítil vzadu na patře (do jaké míry to byl objektivní pocit či jestli jsem byl už zmanipulován touhou ten černý rybíz ucítit, to nevím).
V každém případě velice zajímavý chmel, se kterým by se to ale podle mě nemělo příliš přehánět (i když nevím, jaké je jeho dávkování) a který se asi nehodí ke každému stylu piva. Ten Lišákův polotmavý karamel jej ale doplňuje velice zajímavě.
A ještě krátký Lišákův komentář u mě na Facebooku:
Těžký ovoce je velmi trefný popis. Je to přesně to, co tam po sobě nechává Bramling Cross a co je tak těžký zaškatulkovat.
Last edit: 06 Sep 2016 13:40 by grádyš.
- Ondra
- New Member
Less
More
- Thank you received: 0
06 Sep 2016 13:50 #3
by Ondra
Replied by Ondra on topic Bramling Cross
já jsem z toho jednou dělal IPU a přišlo mi to, že tam jsou spíš náznaky toho rybízu, rozhodně to není nic jako třeba citra nebo mosaic... pořád je to anglický chmel
Moderators: novotny.petr, Jersey
User Profile
New Forum Posts
-
- Nastavenie vycapu - kegerator
- Ahoj, ak je kompenzator ta packa pri pipe (dufam :D), tak...
- In Domácí vaření piva / Začátečníci
- Author misaaak69
- 10 Sep 2024 15:19
-
- Mají výčepní kohout s kompenzátorem, například...
- Author grádyš
- 10 Sep 2024 13:47
-
- Dobre, skusim to napojt na stalo na CO2 a uvidime co to...
- Author misaaak69
- 10 Sep 2024 09:58
-
- Nemáš to nasycené. Za 10-14 dnů se pivo nasytí pouze v...
- Author grádyš
- 10 Sep 2024 09:23
-
- Ahoj, po dlhsej dobe sa vraciam na forum, opat s prosbou o...
- Author misaaak69
- 09 Sep 2024 20:17
New Places
-
CraftCask HOMEBREW
13 Rohozná, 976 56 Pohronská Polhora, Banskobystrický kraj, Slovenskoon 11.09.2024 -
Pavouk - domácí pivovar
, 542 11 Chvaleč, Královéhradecký kraj, Českoon 11.09.2024 -
Cupkajnapivo.sk
Podhrádok, 976 63 , Banskobystrický kraj, Slovenskoon 24.08.2024 -
Van Dall Beer
Na Kopečku, 742 85 , Moravskoslezský kraj, Českoon 20.08.2024 -
Pivovar Ladislav
, 391 56 , Jihočeský kraj, Českoon 29.07.2024