Úvaha nad legislativou 2 - evidence

More
16 Jan 2018 19:15 #1 by něMa
Moje druhá dnešní úvaha se týká vedení evidence.

Vzhledem k tomu, že jsem se v anketě v PIVAŘi 1/2017 zařadil po bok 44,2 % respondentů, kteří odpověděli, že evidenci uvařeného piva nemusíme archivovat, jsem začal pátrat po tom, co by vlastně tato evidence měla všechno obsahovat.

A zjistil jsem, že vedení evidence ve vztahu k pivu se týká pouze provozovatelů daňového skladu (viz § 37 zákona o spotřební dani), což domovarníci nejsou, takže by po nás celníci evidenci vyžadovat neměli mít právo.

Je ale pravda, že v odst. (6) § 86 zákona o spotřební dani se mluví o evidenci piva osvobozeného od daně. Tím se ale myslí pivo:

a) pro výrobu octa uvedeného pod kódem nomenklatury 2209,
b) pro výrobu a přípravu léčiv,
c) pro výrobu přísad při výrobě potravin a nápojů, jejichž obsah alkoholu nepřesahuje 1,2 % objemových, nebo
d) pro výrobu potravinářských výrobků, pokud obsah alkoholu v nich nepřekročí 8,5 litru alkoholu ve 100 kg výrobku u čokoládových výrobků nebo 5 litrů alkoholu ve 100 kg výrobku u ostatních výrobků.

a ne to naše domácí :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Jan 2018 10:21 #2 by něMa
Replied by něMa on topic Úvaha nad legislativou 2 - evidence
Vážně mi nebude nikdo oponovat? To se mi nezdá... Tak alespoň napište jak si kdo vedete evidenci (jestli vůbec) a jak jste na to přišli, že to tak má být správně. Díky

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: novotny.petrJersey