Redukční ventil - MM vs. čína

More
03 Jan 2023 18:14 - 04 Jan 2023 14:51 #1 by Saraf
Redukční ventil - MM vs. čína was created by Saraf
Zdravím Jirko a všichni příznivci homebrew,
dnes jsem se konečně odhodlal sem přihlásit, a mám tedy dotaz.
na jednom z Tvých počátečních videí jsem viděl, že jsi měl na CO2 redukční ventil z Číny. Na ostatních videí již máš Micro Matic.
otázka: je ten čínský o tolik horší než MM?
Chci vařit prví várku a investice je moc.... zároveň nechci šetřit za každou cenu, nebo koupit levnou variantu, kterou za nějaký čas budu chtít stejně vyměnit.
p.s. dnes jsem Ti psal i email.
Last edit: 04 Jan 2023 14:51 by Saraf.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jan 2023 17:54 #2 by Jersey
Replied by Jersey on topic Redukční ventil - MM vs. čína
Ahoj, ty videa jsou od sebe několik let. Dnes bych do křápu určitě nešel. Micromatic je super. Pak vyrábí ještě jedna firma česká a do té bych šel dnes, v nabídce ji má Radek Milota na www.bopivo.cz

More
04 Jan 2023 21:25 #3 by Saraf
Replied by Saraf on topic Redukční ventil - MM vs. čína
Díky Jirko,ten český má bohužel Radek vyprodaný i tlakovou láhev a Bahník také nemá láhev, tak jsem to dnes vyřešil lahví z akvaristiky 2kg a na to ten čínský redukční ventil za 500,-, zatím to na tlačení piva stačí... a na nasycení a zakonzervování v kyvetě uvidím, hned jak uvařím. děkuji.

More
05 Jan 2023 06:43 #4 by Jersey
Tak snad poslouží, predpokládám, že jsi pospíchal a nemohl jsi čekat. Myslím že Radek bude věci objednávat koncem měsíce, většinou to stačí poptat. Tlakovou láhev mám 2kg od firmy hastex, pošlou Ti plnou novou láhev s certifikací. Dej pak vědět jak jsi vyřešil ten hradicí ventil na tom sudu.

More
06 Jan 2023 18:26 #5 by Saraf
    Jj,přesně,spěchal,a hradící ventil jsem vyřešil viz foto,nakonec jsem tu nerezovou přechodku z 5/8 na 1/2 sehnal u Bahnika za 99,-,celé mě to vyšlo na 590,-(bez naražeče) a přijde mi to fortelné ...
 A co se týče redukčního ventilu,tak na 2 kg láhvi pro akvaristy není velikost převlečné matice jaká by měla být podle normy (nevím jaký je to závit v tomto jsem mimo )je tam menší (takže originální mikromatic by museum mít o5 nějakou redukci)tak jsem musel koupit redukční ventil na argon,tam je menší matice,byly identické s CO2 jen menší matice a stál 500,-zatim mi přijde v pohodê,ale při sycení asi poznám více jak funguje to stahování tlaku. Nemá na sobě pojistný ventil jako MM,ale ten je na kyvetě a upouštěcí mám na hradícím ventilu. Tak třeba tento článek bude fajn pro nějakého začátečníka...

More
06 Jan 2023 20:02 #6 by Jersey
To je právě problém těchto číňanů, proto jsem si koupil klasickou tlakovou nádobu zde: www.hastex.cz/eshop/tlakova-lahev-2-kg-co2

Jedná se o s výpustný závit G¾" který je naprosto typický a pasuje na něj céočkový micromatic a vlastně všechny redukčáky určené na co2. :)

More
06 Jan 2023 20:19 #7 by Saraf
...takže láhev pro akvaristy je taky čínská,tak to by mě vůbec nenapadlo,no tak alespoň se to nebude spolu hádat čínská láhev +čínský redukčák =skvělý český pivo...to říkám pořád,je lepší být bohatý a veselý,nežli chudý a smutný
Jiří moc děkuji,hlavně že to funguje

More
08 Jan 2023 09:47 #8 by Jersey
Přesně tak, máš funkční řešení, takže pohoda :)

Moderators: novotny.petrJersey