vrchne kvasene pivo

• Jojino
  • Jojino's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
14 May 2021 23:01 #1 by Jojino
vrchne kvasene pivo was created by Jojino
AHojte, som uplny laik, uvaril som pivo z toho ready made sladu (vrchne kvasene) je to teraz v sudu hermeticky uzavrete, a nejak mi neni jasne ze :
1.kedze sa tam nema dostat vzduch, ako zistim ze kvasenie je ukoncene a mozem stacat do flasiek? staci pocet bublinek /minutu sledovat, alebo musim merat hustomerom, atd?
2. ak by som chcel pouzit studene chmelenie  : kedy a ako to tam pridat, ked ten sud by sa asi nemal otvorit kvoli vzduchu....
vsetky navody co som nasiel, su pre leziaky ktore sa ocividne robia odokryte a pri nizkej teplote, ale vrchne kvasene ma bt vraj zavrete, ale nejak to netusim jak to zrealizovat.
...ten chmel som zatial dal do silonovej ponozky mojej zeny (sterilizovane) dal som to nad hladinu pod viecko, upevnil provazkem zadrhnutym pod vieckom sudu....po par dnoch najburlivejsieho kvasenie staci potahnut za provazek, a chmel spadne do kvasu...ak to je blbost, tak dajte lepsi napad, ale ziadne riesenie ako tam dat chmel po X dnoch a nevpustit tam vzduch som zatial nenasiel....   
dakujem za nejake navrhy, a omlouvam sa za asi blbe otazky...Diky

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: novotny.petrJersey