- Thank you received: 0
Od mladinovych koncetratov ku pravemu vareniu - otazky ohladom vybavenia
- Horus
- Topic Author
- New Member
Less
More
22 Dec 2020 22:49 #1
by Horus
Od mladinovych koncetratov ku pravemu vareniu - otazky ohladom vybavenia was created by Horus
Ahojte,
som zaciatocnik a mam za sebou 4 "varenia" z mladinovych koncetratov.
Chcel by som ist o level vyssie a zacat varit vsetko sam.
Zohnal som si tuto knihu www.databazeknih.cz/knihy/varime-si-vlas...remeslne-pivo-408007
a snazim sa podla nej zohnat vybavenie.
Prva a najhlavnejsia vec, hrniec, podla knihy rozmyslam nad elektrickym hrncom na zavarenie 27l 1800w nieco ako www.alza.sk/sencor-spp-2100wh-d5321302.htm . Staci to, treba radsej 30l a 2000w ? :) (do velkeho hrnca ako pise Martin Urban na Alkoholium.cz sa velmi nechytam, mam elektricky sporak malo miesta a isto nie miesto na horak pre PB bombu :) )
Staci pre scedovanie nieco taketo ? www.svojepivo.sk/Scedzovacie-sito-Filtra...30-l-nadoby-d429.htm
Viete mi odporucit nieco lacne ucinne ? Nie som velky domaci kutil
Tak isto aj chladenie, je to za potreby, nestaci to nechat vyhladnut par hodin ? Opat ak vam napada nieco lacne ucinne som rad za kazdu radu .
Alebo mal by som este radsej varit z mladinovych koncentratov trochu dlhsie a toto si nechat az o rok dva ?
Dakujem vopred za kazdu radu, hocico co vam napadne ohladom tohto kroku
Stastne a vesele
som zaciatocnik a mam za sebou 4 "varenia" z mladinovych koncetratov.
Chcel by som ist o level vyssie a zacat varit vsetko sam.
Zohnal som si tuto knihu www.databazeknih.cz/knihy/varime-si-vlas...remeslne-pivo-408007
a snazim sa podla nej zohnat vybavenie.
Prva a najhlavnejsia vec, hrniec, podla knihy rozmyslam nad elektrickym hrncom na zavarenie 27l 1800w nieco ako www.alza.sk/sencor-spp-2100wh-d5321302.htm . Staci to, treba radsej 30l a 2000w ? :) (do velkeho hrnca ako pise Martin Urban na Alkoholium.cz sa velmi nechytam, mam elektricky sporak malo miesta a isto nie miesto na horak pre PB bombu :) )
Staci pre scedovanie nieco taketo ? www.svojepivo.sk/Scedzovacie-sito-Filtra...30-l-nadoby-d429.htm
Viete mi odporucit nieco lacne ucinne ? Nie som velky domaci kutil
Tak isto aj chladenie, je to za potreby, nestaci to nechat vyhladnut par hodin ? Opat ak vam napada nieco lacne ucinne som rad za kazdu radu .
Alebo mal by som este radsej varit z mladinovych koncentratov trochu dlhsie a toto si nechat az o rok dva ?
Dakujem vopred za kazdu radu, hocico co vam napadne ohladom tohto kroku
Stastne a vesele
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Berry309
- Junior Member
Less
More
- Thank you received: 3
26 Dec 2020 09:49 #2
by Berry309
Replied by Berry309 on topic Od mladinovych koncetratov ku pravemu vareniu - otazky ohladom vybavenia
Ahoj, zavařovací hrnec u mě skončil akorát na vyslazovací vodu. Chmelovar to neutáhne. Ale asi to bude kus od kusu, výrobce od výrobce. Někdo v tom vaří pořád a nemá problém. Spíš bych se ale podíval po něčem třeba určeném na pivo. Já šel na plyn. On ten plynový vařič a 30l hrnec zas tolik místa nezabere. Horší pak ta bomba někde skladovat. V bytě v paneláku asi nic moc
Síto ti asi stačit bude, můžeš si i vyrobit sám kdybys chtěl ušetřit. Dva kýble a vrtat milion děr. Nebo koupit od někoho manifold.
Knihu si kup raději rovnou Pivařku1 nebo 2. Dvojku nemám tak nedokážu říct jak moc je lepší nebo horší než 1. Ale v jedničce najdeš určitě vše potřebné.
Chlazení chce co nejdřív kvůli oxidaci. Čím rychleji zakvasíš, tím menší šance na zkažené pivo. Nerezovou nebo měděnou spirálu taky asi dokážeš koupit i od někoho.
Síto ti asi stačit bude, můžeš si i vyrobit sám kdybys chtěl ušetřit. Dva kýble a vrtat milion děr. Nebo koupit od někoho manifold.
Knihu si kup raději rovnou Pivařku1 nebo 2. Dvojku nemám tak nedokážu říct jak moc je lepší nebo horší než 1. Ale v jedničce najdeš určitě vše potřebné.
Chlazení chce co nejdřív kvůli oxidaci. Čím rychleji zakvasíš, tím menší šance na zkažené pivo. Nerezovou nebo měděnou spirálu taky asi dokážeš koupit i od někoho.
- Petr Jánský
- Junior Member
Less
More
- Thank you received: 1
27 Dec 2020 12:02 #3
by Petr Jánský
Replied by Petr Jánský on topic Od mladinovych koncetratov ku pravemu vareniu - otazky ohladom vybavenia
Určitě doporučuju Pivařku2. Co se týče vaření, co takhle nějaký All-In One? Já třeba mám
Brewster Beacon 30l
s chladičem a jsem naprosto spokojen.
- gajdy
- Junior Member
Less
More
- Thank you received: 2
03 Mar 2021 19:45 - 03 Mar 2021 19:47 #4
by gajdy
Replied by gajdy on topic Od mladinovych koncetratov ku pravemu vareniu - otazky ohladom vybavenia
Ja som varil v zavaracom hrci 5 rokov bez problemov, rozdiel bol ze som robil vodny kupel. V zavaracom bol este jeden hrniec a v tom som rmutoval. Vysladzovanie urcite urob manifold, ja som ho mal na zaciatku z vodarenskych plastovych trubiek a chladic ohnuty na vedre z medenej trubky.
Ked ta to neprestane bavit zainvestujes postupne do kvalitnejsich veci
Ked ta to neprestane bavit zainvestujes postupne do kvalitnejsich veci
Last edit: 03 Mar 2021 19:47 by gajdy.
Moderators: novotny.petr, Jersey
User Profile
New Forum Posts
-
- Založení minipivovaru
- Ahoj, na Slovensku už podobný pivovar funguje a volá sa...
- In Domácí vaření piva / Vaření piva ve velkém
- Author marekparek
- 28 Nov 2024 20:58
-
- Založení minipivovaru
- Ahoj, využiji tohoto vlákna. Znáte někdo americký...
- In Domácí vaření piva / Vaření piva ve velkém
- Author Brno
- 21 Nov 2024 21:07
-
- Susak na 80 ks flasiek + cca 4...
- Ahoj, venujem stromcekovy susak na flasky a cca 40 ks...
- In Ostatní / Inzerce
- Author misaaak69
- 20 Nov 2024 19:56
-
- Prodám deskový chladič mladiny...
- Prodáno
- In Ostatní / Inzerce
- Author tomas.truxa@windowslive.com
- 19 Nov 2024 10:33
-
- Prodám domácí pivovar Braumeis...
- Zdravím, nabízím k prodeji Domácí pivovar Braumeister...
- In Vybavení / Pivovary (ne)vlastní výroby
- Author rtt
- 18 Nov 2024 19:10
New Places
-
Houmi
69 Komořanská, 143 00 , Hlavní město Praha, Českoon 05.12.2024 -
medojed
Pod Hájem, 284 03 , Středočeský kraj, Českoon 26.11.2024 -
Domáci pivovar Grófovec
, 914 51 Trenčianske Teplice, Trenčínský kraj, Slovenskoon 25.11.2024 -
Bleeding Cask Homebrewing
146 Podolská, 147 00 , Hlavní město Praha, Českoon 11.11.2024 -
CraftCask HOMEBREW
13 Rohozná, 976 56 Pohronská Polhora, Banskobystrický kraj, Slovenskoon 11.09.2024