Ahoj, chtěl bych se zeptat. Dělal jsem svou třetí dávku piva (první dvě proběhly v pohodě - APA a pšeničné) a nyní jsem se snažil udělat stout/porter (složení sladů: 4kg Plzeň, 1kg mnichov, 0,5kg karamel, 0,5kg caraaroma). Slady mi přišly našrotované, měl jsem je v garáži v temnu asi týden, což jsem četl, že je ještě v pořádku, ale po převzetí jsem je hned zavakuoval (přišly jen zavařené) a odsál vakuovačkou vzduch. Pivo jsem vařil v pondělí 21.2. a dodělal a dal kvasit někdy v 1:30 ráno v úterý 22.3.. Stočil jsem asi 24L mladiny, hodnota OG byla 1053. Kvasnice jsem dal 1 balení Safale US-05. Od včerejška začala probublávat kvasná zátka, dneska probublává hodně, tak jsem si říkal, že vyzkouším chuť. Ta mě ale překvapila. V popředí byla nakyslá chuť a mladina byla perlivá. V pozadí byla naopak cítit velmi příjemná chuť. Nevím, jestli je to tím, že pivo začíná kvasit a zmizí to (ty předchozí várky jsem asi ochutnával až později) a nebo jsem ho nějak kontaminoval. Nedokážu si to vysvětlit, dělám vše stejně a předchozí várky byly v pořádku. Děkuji za postřehy.