- Thank you received: 2
Vymražování piva
- T0mica
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
27 Jan 2018 21:14 #1
by T0mica
Vymražování piva was created by T0mica
Zdarec kolegové!
Máte někdo nějaké informace o vymražování piva v domácích podmínkách? Popřípadě informace o tom jak se to vůbec dělá v pivovarech? Zrovna jsem dovařil 19° Weizendoppelbock a napadlo mě, že bych z části toho piva zkusil udělat Eisbock. Má někdo zkušenosti?
Předem díky za jakékoliv informace.
Dej Bůh štěstí!
Máte někdo nějaké informace o vymražování piva v domácích podmínkách? Popřípadě informace o tom jak se to vůbec dělá v pivovarech? Zrovna jsem dovařil 19° Weizendoppelbock a napadlo mě, že bych z části toho piva zkusil udělat Eisbock. Má někdo zkušenosti?
Předem díky za jakékoliv informace.
Dej Bůh štěstí!
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- grádyš
-
- Administrator
-
29 Jan 2018 14:09 #2
by grádyš
Replied by grádyš on topic Vymražování piva
Nikdo? Tak třeba by ti aspoň pomohl náznak toho, jak to dělá Raven.
www.facebook.com/pivoraven/photos/a.1511...5523/?type=3&theater
www.facebook.com/pivoraven/posts/1867336240245225
www.facebook.com/pivoraven/photos/a.1511...5523/?type=3&theater
www.facebook.com/pivoraven/posts/1867336240245225
The following user(s) said Thank You: Hudvar
- T0mica
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 2
01 Jun 2018 00:10 #3
by T0mica
Replied by T0mica on topic Vymražování piva
Kdyby to náhodou chtěl někdo zkusit, tak to jde udělat takto:
Pivo, které chcete vymrazit, stočíte do PET lahve, lepší je asi tu lahev naplnit malinko méně. Jak je pivo vhodné k pití tak jej strčíte do mrazáku. Mně to pivo zmrzlo skoro celé, když sem ho chtěl pak pít, tak jsem nechal cca 1/2 petky rozmrznout a vylil jsem ji do sklenice. To vylévání je lepší udělat tak, že necháte zátku na lahvi, jen ji pootevřete, tak aby přes ni pivo mohlo protéct - tímto způsobem vám tam neprojde žádný led do sklenice navíc.
Doporučuji vyzkoušet s nějakým silnějším pivem, je to opravdu zajímavé. Pokud má někdo možnost měnit v mrazáku teplotu, tak by to teoreticky šlo napočítat tak, aby se to vymrazilo na sílu jakou chcete.
Postup mám od kolegy z "Brněnské kavárny", ten dokonce říkal, že takto se to pivo dá přelít zase zpátky do lahve, zavřít a prý zůstane nasycené, takže se to pak dá i uchovat připravené na konzumaci nebo to někomu darovat.
Pivo, které chcete vymrazit, stočíte do PET lahve, lepší je asi tu lahev naplnit malinko méně. Jak je pivo vhodné k pití tak jej strčíte do mrazáku. Mně to pivo zmrzlo skoro celé, když sem ho chtěl pak pít, tak jsem nechal cca 1/2 petky rozmrznout a vylil jsem ji do sklenice. To vylévání je lepší udělat tak, že necháte zátku na lahvi, jen ji pootevřete, tak aby přes ni pivo mohlo protéct - tímto způsobem vám tam neprojde žádný led do sklenice navíc.
Doporučuji vyzkoušet s nějakým silnějším pivem, je to opravdu zajímavé. Pokud má někdo možnost měnit v mrazáku teplotu, tak by to teoreticky šlo napočítat tak, aby se to vymrazilo na sílu jakou chcete.
Postup mám od kolegy z "Brněnské kavárny", ten dokonce říkal, že takto se to pivo dá přelít zase zpátky do lahve, zavřít a prý zůstane nasycené, takže se to pak dá i uchovat připravené na konzumaci nebo to někomu darovat.
The following user(s) said Thank You: kobrs, Hudvar
- SvojePivo
-
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 1
27 Mar 2020 14:31 #4
by SvojePivo
Replied by SvojePivo on topic Vymražování piva
Ja som sa to naučil na BrauBeviale v Noromberku. Vezmeš silnejšie tmavšie pivo (skúšal som aj IPA-u, ale vyšli mi z toho žalúdočné kvapky
),preleješ do 2l. PET a necháš úplne vyprchať bublinky. Nejlepšie cez noc. Dáš do mrazáku zmrznúť (24 hod), otvoríš (ak si nenechal vyprchať bublinky, teraz ti z toho začne vyliezať had zo zmrznutej peny), otočíš hore dnom a vložíš otvorom do pohára (mne sa odvedčila 1/3). Po chvíli začne vytekať to, čo nezmrzlo. Po 20 min máš vytečené "vymrazené pivo" s cca 20% alkoholu, z 2 l asi 1,5 - 2 dcl. Na zdravie

The following user(s) said Thank You: kobrs
Moderators: novotny.petr, Jersey
User Profile
New Forum Posts
-
-
- Prodám Hop tube
- Cena je 200,- Kč + doprava asi nejlepší přes...
- In Ostatní / Inzerce
- Author TomasV
- 06 May 2025 15:39
-
-
-
- Prodám Hop tube
- zdravím, mám o něj zájem, zašli mi číslo účtu a...
- In Ostatní / Inzerce
- Author Štěk
- 06 May 2025 15:10
-
-
-
- Prodám Hop tube
- Pokud máte zájem, napište prosím znovu, v odpovědi...
- In Ostatní / Inzerce
- Author TomasV
- 06 May 2025 12:03
-
-
-
- Prodám Hop tube
- In Ostatní / Inzerce
- Author Štěk
- 05 May 2025 20:55
-
-