Motor na válcový šrotovník

• Petr Kittler
  • Petr Kittler's Avatar Topic Author
  • Junior Member
  • Junior Member
More
20 Sep 2017 19:04 - 21 Sep 2017 09:12 #1 by Petr Kittler
Motor na válcový šrotovník was created by Petr Kittler
Vážení, máte na válcovém šrotovníku přidělaný nějaký motor? Chci vědět co objednat. Jaký výkon, jaké otáčky?
Díky za reakce! :-)
Last edit: 21 Sep 2017 09:12 by grádyš.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Sep 2017 08:40 #2 by grádyš
Replied by grádyš on topic Motor na válcový ěrotovník
Já používám AKU vrtačku, na moje množství sladu (5-8 kg) to bohatě stačí.

Co se otáček týká, ty budou hodně záležet i na použitém šrotovníku, ale 180-240 otáček za minutu by obecně mohlo být v pořádku.

• Petr Kittler
  • Petr Kittler's Avatar Topic Author
  • Junior Member
  • Junior Member
More
24 Sep 2017 11:36 #3 by Petr Kittler
Replied by Petr Kittler on topic Motor na válcový šrotovník
Vrtačkou se mi to honit nechce. Proto koukám po nějakém motoru. Vůbec ale netuším, jaký by měl mít výkon :-)

More
24 Sep 2017 11:42 #4 by JImram
Replied by JImram on topic Motor na válcový šrotovník
Mám toto www.crankandstein.net/index.php?main_pag...ath=7&products_id=11 a honím to motorem s převodovkou ze starého mlýnku na maso 650W. V pohodě utáhne i pšenici, mlýnky na maso mají vhodnou přvodovku, je to nejlevnější řešení.

More
24 Sep 2017 22:24 #5 by 3nohejjelen
Replied by 3nohejjelen on topic Motor na válcový šrotovník
hele moc ti neporadim, neb jsem taky ve fázi zkoumání co a jak,....

ale důležitý jsou otáčky - ne moc velký - 300 minutu max. - jinak se to bude, údajně, drtit hodně na mouku..
výkon je sice důležitej
ale vedle něj taky točivej moment - prostě aby to vůbec utáhlo...

já si nedávno koupil německou kvalitu www.mattmill.de/mattmill-kompakt/ ...tenhle mlýn má na rozdíl od běžnejch homebrew velký válce (průměr 7 cm), což by měla bejt výhoda...ale moje obyč akuvrtačka ho neutáhne...

velký vrtačky co máme doma (narex, bosch) to utáhnou, ale leda za předpokladu, že nejdřív pustim vrtačku a až pak sypu slad do násypky (opačně by se to nerozjelo - to je právě ta vlastnost, ten "točivý moment")....navíc to ty vrtačky utáhnou jen při otáčkách jak kráva (1000+) z čehož nemam úplně dobrej pocit - pri pomalejch otackach jsou bezny vrtacky proste nedostatecny......

takže prozatim to vyřešim klikou:-)...a pokud mi nebude bavit točit, tak v budoucnu koupim hotovej moturek...
tady je odkaz a jsou tam i parametry moturku www.hobbybrauerversand.de/MattMill-Kompakt-motor-kit
(jasne, je to 24V motorek ze steracu a slo by to doma zbastlit za zlomek ceny - ale na to nemam cas)....

na mackac s beznejma valcema (tj.valcema o mensim prumeru) urcite nebude nezbytne nutny mit neco silnejsiho...

Moderators: novotny.petrJersey