Ahoj, napadlo mě dát sem téma, kde bych se vás chtěl zeptat na názor ohledně něčeho jako komunitní chmelotéka a sladotéka.
Abych to trochu vysvětlil. Rád bych trochu víc experimentoval při vaření piva a líbilo by se mi, mít možnost si zajet pro potřebný množství chmelu a sladu někam, kde bude neustále k dispozici a kde si budu moct vzít jen to množství který budu na danej recept zrovna potřebovat. Je tolik druhů chmelů a sladu který se dají kombinovat a zkoušet, tak by to třeba pár lidí zaujalo takováhle možnost. Dalo by se na tom i ušetřit, když se podívám na ceny za jaký se dá nakoupit třeba kilo chmelu oproti stogramovým balením. Muselo by se najít místo kde by se to všechno dalo uskladnit a lidi co by se do toho zapojili by si museli navzájem věřit. Ale mohlo by to přinést zajímavé možnosti. Třeba by se pak daly domluvit i lepší ceny dopravy sladu nebo by se tady našel někdo kdo jezdí tam a ten zas támhle

a doprava by byla za nějakou tu lahev pivka

Nakonec by se tam daly vyměňovat i piva nebo kvasnice pokud by se člověk zrovna s někým domluvil a byla tam lednice.
No asi je to utopie, jen mě to tak napadlo, tak proč se nezeptat ostatních.