Praha-západ + Praha - výměna pivních vzorků

• johny
  • johny's Avatar Topic Author
  • Premium Member
  • Premium Member
More
02 Apr 2024 21:04 #1 by johny
Ahoj všem, pokud by měl někdo z Prahy západ nebo přímo Prahy chuť si vzájemně vyměnit/vyměňovat nějaké domovarnické vzorky a případně sdílet zkušenosti z vaření piva, budu rád. Nemám s kým sdílet svůj zápal pro vaření piva a své poznatky, protože nikdo v mém okolí se tomuto bohulibému koníčku nevěnuje:-)). Já sám bydlím kousek za Prahou (cca 10km od Zličína).

Pokud by měl někdo chuť, dejte vědět:-).
Honza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Apr 2024 09:05 #2 by TomasV
Ahoj Honzo,
já bydlím na Zbraslavi a také vařím pivo (spodně kvašené ležáky).
Nějaký vzorek případně rád vyměním, co vaříš ty ?

Tomáš

• johny
  • Premium Member
  • Premium Member
More
05 Apr 2024 09:18 #3 by johny
Ahoj Tomáši, tak to je super:-). Já vařím svrchně kvašené ejly, protože nemám podmínky na potřebné ležení u ležáků, jen jednou jsem zkoušel infuzní ležák, ale dlouho neležel a vypil se:-D.

Snažím se hodně experimentovat, prakticky pokaždé vařím jiný recept a zkouším nové věci, protože mě baví poznávat nové chutě piva. Nejčastěji dělá různé IPY, APY (mám rád chmely zejména americké a australské provenience), ale už jsem vařil i Kolsch nebo Trapist, mám rádná různá pšeničná (momentálně mi dokvasila variace na Hoegaarden), zkoušel jsem sour, ale i různé stouty, portery apod., nebo třeba bezové pšeničné pivo, prostě co mě zkrátka napadne:-). Ty vaříš pořád stejné a nebo taky zkoušíš různé?

More
05 Apr 2024 09:44 #4 by TomasV
Ahoj Honzo,

svrchně kvašená piva zrovna nejsou můj šálek kávy, ale určitě nějaké doma uvařené rád vyzkouším :-). Jediný svrchňák jsem vařil Kolschbier.
Já také experimentuji, postupně jsem přešel z vaření z výtažků na vaření ze surovin, takže teď si vymýšlím různé recepty, občas se nechám inspirovat Pivařkou. V lednici mi dozrává spodně kvašený světlý ležák a dneska budu zrovna stáčet do lahví polotmavý ležák Černou vránu (recept z Pivařky).
Kde bydlíš ? Že bychom se domluvili na výměnu vzorků...

Tomáš

• johny
  • Premium Member
  • Premium Member
More
05 Apr 2024 09:52 #5 by johny
Koukám, že to jsme měli stejný start:-D. Já jsem první pivo taky vařil z toho sladového "lepidla" a pak jsem přešel na suroviny, přičemž Pivařka byla můj primární zdroj v začátcích:-), koneckonců první pivo bylo jedno z těch asi 5 základních, co jsou v pivařce:-))). Kdyžtak mi na sebe pošli mail, všechno ti tam upřesním. Můj mail je jan.svehla(zavinac)seznam.cz.

More
05 Apr 2024 10:00 #6 by TomasV
Email na mě je vohanka1(zavinac)seznam.cz

Moderators: novotny.petrJersey