Čerstvá zkušenost s celní správou

More
15 Feb 2020 15:38 #1 by adr17
Zdravím všechny kolegy domovarníky členy i nečleny Cechu (jako člen č.342), ale k věci.
Před pár dny jsem dostal mail od referentky daňového dozoru Celního úřadu pro Královehradecký kraj. Paní referentka sděluje, že obdržela řádné phlášení začátku výroby piva v roce 2019 a soiučasně požaduje do konce 7/2020 zaslat patrně ke kontrole evidenci za rok 2019.
Pro tento účel zasílá vzor formuláře, kde požaduje vyplnit:
1) Číslo várky
2) Datum várky
3) Celkové množství sladu
4) Objem výsledného piva v litrech
5) Výslednou stupňovitost
6) Druh piva
Shodou okolností jsem se podíval na web Cechu a kde je informace GŘC s konstatováním, že evidence je na domovarníkovi a stačí doložit množství vyrobeného piva a kdy bylo vyrobeno. Takto jsem vyplnil formulář s odkazem na danou informaci GŘC. Slušnou formou jsem svůj postup paní referentce vysvětlil a v příloze ji s evidencí zaslal rovněž zmíněnou informaci GŘC. Ppikantní je to, že tao informace vznikla k 10.1.2020 a paní referentka mně měsíc poté zasílá formulář, který odporuje zákonnému ustanovení i po novele zákona ...
Pro info vkládám do Přílohy i předmětné formuláře. Zajímalo by mně ještě, zda někdo má podobnou zkušenos z jednání cs celní správou, díky.

Zdravím z Pivovárku Stará Mlíkárna v Dolním Adršpachu
S pozdravem Dej Bůh štěstí
Josef
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Feb 2020 21:20 #2 by Měrka
Replied by Měrka on topic Čerstvá zkušenost s celní správou
Zdar, podobné vyfikundace vymýšlí snad jen v HK. Už ti odpověděla? Budu rád pokud mi nahlásíš jakoukoliv reakci vašich celníků. Jsem za Cech v kontaktu s GŘC, pokud by si nedali říct, tak mi pošli podklady a já to poženu vejš.

petr.merka(zav)cech-pivo.cz
603 722 223

More
19 Feb 2020 00:03 #3 by adr17
Replied by adr17 on topic Čerstvá zkušenost s celní správou
OK, dík za odezvu, ozvu se v každým případě ...
Zdraví
Josef

More
16 Mar 2020 21:06 #4 by adr17
OK, dík za odezvu, ozvu se v každým případě ...
Zdraví
Josef

Zdravím Petře,
da jsem celníkům standardních 30 dní, nikdo se neozval a tak předpokládám, že na rok bude od nich pokoj ...
Zdraví
Josef

More
24 Nov 2021 09:18 #5 by Berry309
Replied by Berry309 on topic Čerstvá zkušenost s celní správou
V Kladně s tímhle problém nemáme. Jak to dopadlo? Dali ti pokoj? Já nechtěl posílat ohlášení poštou protože mám celní úřad 5 minut od domu a tak jsem poslal email jestli bude stačit donést a podepsat tam na místě a ochotný pan celník mi vola, že jasně. At přinesu, oni mi jeden papír potvrdí a to je vše. Pak mi ještě poslal pár info do mailu. A u evidence je jasně napsáno, že je zajímá akorát objem hotového piva. Stupnovitost až v případě, že překročím limit tak aby vypočítali daň.

More
24 Nov 2021 10:24 #6 by adr17
V únoru 2021 (rok poté, co jsem školil celní referentku z jejich pokynů) se ozvala tatáž s upozorněním ohledně povinnosti zaslání evidence výroby piva. Obratem jsem na její mail zaslal požadovanou evidenci a ohlášení o vaření piva v PGF a podepsanou elektronickým podpisem. Odpověděla rovněž obratem takto:=11.0ptPosílat na Celní úřad pro Královéhradecký kraj, Bohuslava Martinů 1672/8a, Hradec Králové 501 01. Nebo do datové schránky - ID DS 64anzhu=11.0ptProtože nehodlám dát 50 Kč za doporučený dopis pro celní úřad a nehodlám si zřizovat datovou schránku, poslal jsem potřetí evidenci na oficiální mail podatelny, tj. podatelna 550000@cs.mfcr.cz=11.0ptJeště jednou její reakce:=11.0ptDobrý den, oznámení musí být zasláno poštou anebo datovou schránkou.
Děkuji
Mgr. prap. Helena Lukáčková
Referent daňového dozoru
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
mob. 737 204 396
mail to: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.=11.0ptZávěr: Po odeslání dokumentů na podatelnu se již nikdo neozval, takže doufám, že nebude pokračovat buzerace ohledně postupu podávání hlášení s tím, že nebyl zvolen referentkou požadovaný způsob komunikace s celním úřadem.=11.0ptPS: V době kočkování s celní referentkou jsem ještě vznesl na MF ČR dotaz ohledně povinnosti a způsobu dokladování vaření piva, tj. zda pošta či datová schránka jsou jediný a povinný způsob komunikace, nikdo se neozval … Zdraví
Pepa

More
24 Nov 2021 10:42 - 24 Nov 2021 10:42 #7 by Měrka
Replied by Měrka on topic Čerstvá zkušenost s celní správou
Zdar Pepo
neexistuje nic takového co by se jmenovalo Povinnost zaslání evidence výroby.

V HK asi máte nějakou divnou vodu, podobný nesmysly řeší jen u vás :-)

Existuje jen povinnost ohlásit výrobu, evidenci ze zákona vedeš, ale předkládáš jen v případě kontroly.

Pokud by tě buzerovali přes míru, pošli mi podklady na pert.merka@cech-pivo.cz a já to proženu přes metodiky na GŘC

Petr
Last edit: 24 Nov 2021 10:42 by Měrka.

More
24 Nov 2021 11:07 #8 by adr17
Zdravím a díky za reakci, další kolo s CS očekávám v únoru 2022 a dám vědět, jak to dopadlo.
Zdraví
Pepa

More
24 Nov 2021 13:43 #9 by Berry309
Replied by Berry309 on topic Čerstvá zkušenost s celní správou
To máte celkem vostrý :D

Několikrát jsem posílal ohlášení výroby na rok. S různýma pauzama a nikdy žádná kontrola. Ani po mě nic nechtěli.

To naopak ten pán co mi volal naposled pak shodou okolností šel kolem podatelny a prohodili jsme pár slov. Popřál mi at se dílo daří.

Moderators: novotny.petrJersey