- Thank you received: 0
Ovesné vločky
- LUCKYYY
- Topic Author
- New Member
Less
More
09 Jun 2020 08:32 #1
by LUCKYYY
Ovesné vločky was created by LUCKYYY
Zdravím Jerseyho a všechny ostatní!
Jsem úplný začátečník. Mám tunu teorie, ovšem praxe jaksi chybí, a tak jsem se rozhodl něco si uvařit.:ohmy: Vzhledem k tomu, že chci vařit úplně poprvé, rozhodl jsem se vařit nejdříve ze sladového výtažku s použitím metody grain steeping. Všude možně jsem se dočetl o použití ovesných vloček (na pěnu, chuť atp.). Rád bych je zkusil použít, nicméně nevím, jestli je mohu použít podobně jako speciální slad při této metodě, tedy nasypat do nějakého mušelinu a chvíli vyvařit, a nebo mám prostě smůlu a musím si počkat až budu vařit hezky od "začátku" (tedy bez výtažku)?
Díky za odpovědi!
Jsem úplný začátečník. Mám tunu teorie, ovšem praxe jaksi chybí, a tak jsem se rozhodl něco si uvařit.:ohmy: Vzhledem k tomu, že chci vařit úplně poprvé, rozhodl jsem se vařit nejdříve ze sladového výtažku s použitím metody grain steeping. Všude možně jsem se dočetl o použití ovesných vloček (na pěnu, chuť atp.). Rád bych je zkusil použít, nicméně nevím, jestli je mohu použít podobně jako speciální slad při této metodě, tedy nasypat do nějakého mušelinu a chvíli vyvařit, a nebo mám prostě smůlu a musím si počkat až budu vařit hezky od "začátku" (tedy bez výtažku)?
Díky za odpovědi!
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Jersey
- Premium Member
Less
More
- Thank you received: 40
15 Jun 2020 17:04 #2
by Jersey
Replied by Jersey on topic Ovesné vločky
ahoj, ze začátku bude lepší když se budeš držet nějakých základních postupů, protože co si budeme povídat ono se všude možně dočteš ledasco. V některých receptech se skutečně vločky používají ale neznamená to, že bys je musel dávat do každého piva. U metody grain steeping bych je určitě nepoužíval. Jsou vhodné například u vícekrokové infuze, kde jsou máčeny hned od samého začátku společně se základním sladem, kvůli konverzi škrobu. Zatím bych Ti tedy doporučil se vločkám vyhnout.
- LUCKYYY
- Topic Author
- New Member
Less
More
- Thank you received: 0
16 Jun 2020 10:53 #3
by LUCKYYY
Replied by LUCKYYY on topic Ovesné vločky
Ahoj,
díky moc za odpoveď!
Máš pravdu, na zahraničním foru jsem se dočetl, že je lze použít pouze se základním sladem při klasickém postupu právě kvůli škrobům, které se přemění na cukry, nikoliv se sladem speciálním v případě grain steepingu, kdy do sladiny přidáme pouze škrob, který by pak mohl způsobit při kvašení problém .
díky moc za odpoveď!
Máš pravdu, na zahraničním foru jsem se dočetl, že je lze použít pouze se základním sladem při klasickém postupu právě kvůli škrobům, které se přemění na cukry, nikoliv se sladem speciálním v případě grain steepingu, kdy do sladiny přidáme pouze škrob, který by pak mohl způsobit při kvašení problém .
User Profile
New Forum Posts
-
- Prodám deskový chladič mladiny...
- Ahoj, je chladič ještě k dispozici? Díky Martin Karvan
- In Ostatní / Inzerce
- Author karwi
- 08 Nov 2024 06:13
-
- Prodám válcový mlýnek
- Prodám dvouválcový mlýnek Brewferm Grain Gorilla jako...
- In Ostatní / Inzerce
- Author Pavel 666
- 04 Nov 2024 19:06
-
- Pěna
- na bazošu jsem viděl borce, co soda stream plní plynem ze...
- In Vaření ze surovin / Postupy a technologie
- Author fala
- 10 Oct 2024 13:55
-
- Pěna
- Ahoj, ou... ja som zil v tom, ze maju aj ciste CO2, a...
- Author misaaak69
- 10 Oct 2024 13:53
-
- Pěna
- Drink Gas ti moc nepomůže, protože jím pivo...
- Author grádyš
- 10 Oct 2024 13:31
New Places
-
CraftCask HOMEBREW
13 Rohozná, 976 56 Pohronská Polhora, Banskobystrický kraj, Slovenskoon 11.09.2024 -
Pavouk - domácí pivovar
, 542 11 Chvaleč, Královéhradecký kraj, Českoon 11.09.2024 -
Cupkajnapivo.sk
Podhrádok, 976 63 , Banskobystrický kraj, Slovenskoon 24.08.2024 -
Van Dall Beer
Na Kopečku, 742 85 , Moravskoslezský kraj, Českoon 20.08.2024 -
Pivovar Ladislav
, 391 56 , Jihočeský kraj, Českoon 29.07.2024