Poděkování pro Jerseyho

• Georg JT
  • Georg JT's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
10 Nov 2016 19:27 #1 by Georg JT
Poděkování pro Jerseyho was created by Georg JT
Zdravím Jerseyho, Rosťu(rotoman) a všechny ostatní domovarníky!

chci poděkovat za recept i rady, které mi dodaly odvahu k uvaření první várky pivka ze surovin.
Dlouho se na ten den připravoval a s odstupem času (od neděle) to vše bylo o nervech.
Když jsem tady četl o problémech co všichni mají, tak mi to šlo jak po drátkách;) :) :) :)
Použil jsem slad plžeň, vídeň a mnichov, dodržel postup dle receptu s 1 rmutem, vysladil,
pomocí vzorce Petra Novotného spočítal chmel na IBU 44, provedl výřivku:woohoo: rychle zchladil
pomocí pomocných nádob zakvasil kvasnicemi Danstar. To byla jízda. Druhý den jsem to přesunul
do 17 °C, takovou deku jsem viděl jen na fotkách:lol: :lol: :lol: . Lamely jsem sebral. Dnes to změřím a možná nalahvuju.
Od včera ustalo probublávání. Nechal jsem si počáteční odběr ve válci v pokojové teplotě (20°C) a hodnota
je na 1012 hustoty a 3,7% cukru. Což je pro sekundární kvašení asi už málo,že? Chutná to!!!
No uvidím jak to bude vypadat v kvasné nádobě.
Už se těším na další várku, ale už dnes vím proč si lidi pořizují pomocníka na míchání:P
Díky!!!
Dej Bůh štěstí!
Mějte se hoši!
Jiří
The following user(s) said Thank You: mac

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Nov 2016 10:47 #2 by Jersey
Replied by Jersey on topic Poděkování pro Jerseyho
Díky! Dej Bůh štěstí! :)

More
17 Nov 2016 04:25 #3 by novotny.petr
Replied by novotny.petr on topic Poděkování pro Jerseyho
Gratulace :-) Jen bych upřesnil, že jsi použil Tinsethův vzorec, který jsem já jen převedl do normálních jednotek. Nicméně nový a skutečně můj vzorec budu velmi brzo prezentovat. Tak se těšte! :-)
The following user(s) said Thank You: M. Korbel

• Georg JT
  • Georg JT's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
17 Nov 2016 09:08 #4 by Georg JT
Replied by Georg JT on topic Poděkování pro Jerseyho
Petře,
Děkuji.To mi až tak nevadí, že vzorec nebyl přímo tvůj. Ale je důležitý, že pivko po týdnu sekundárního ležení je skvělý. Hořkost je dle mých představ, vůně trochu kvasnicová - bylo moc kvasnic. Ale jsem rád, že tady najdu spousty informací pro svého nového koníčka :)
Měj se!
Dej Bůh štěstí.
Jiří

More
07 Dec 2016 18:17 #5 by forrest
Replied by forrest on topic Poděkování pro Jerseyho
Takisto si dovolim podakovat Jerseymu v tomto vlakne, dufam ze to nebude nikomu prekazat, nakolko duplicitne vytvarat nechcem :)

Jersey,
chcem ti takisto podakovat za recept a rady, ktore si mi dal. Tvoje video na youtube bolo myslim inspiraciou a odrazovym mostikom pre vela prvovaricov. Vsetko tam bolo vysvetlene ako pre .. mna :) Takisto ti chcem podakovat za to, ze si reagoval na moje privatne spravy, kde si mi zodpovedal moje otazky. Na zaklade toho vsetkeho som svoje prve pivo varil 27.11.2016.

Nepochybujem, ze tam bolo mnozstvo chyb, zabralo mi to cca 8,5 hodin. Tyzden som pockal kym to dokvasi, naflaskoval s dextrozou, opat pockal 2 dni pri teplote kvasenia a dal do chladnicky dnes rano .

Samozrejme, nevydrzal som a jedno som si musel otvorit a troma slovami - varim dalsiu varku :side: - to pivo je skvele !
Vysla mi sice podla hustoty nejaka 16-17tka ale s tym, co sa predava v obchode od komercnych pivovarov sa to porovnavat jednoducho neda. Nebe a dudy :) Dokonca pivo nemam ani kalne , co som sam prekvapny

Dalsia varka bude Hoegarden, teda aspon sa pokusim o klon :)

Jersey, fakt dik este raz, ze si ma svojim videom nakopol a ze si si nasiel cas odpovedat na moje otazky !

S pozdravom,
Forrest

More
07 Dec 2016 18:32 #6 by Jersey
nazdar forreste! Ani nevíš jak moc si toho vážím a jsem hlavně rád, že to co dělám má smysl a pomáhá to lidem!
The following user(s) said Thank You: fanda.moravec@seznam.cz

More
03 Sep 2017 11:32 #7 by Standus
Replied by Standus on topic Poděkování pro Jerseyho
Ahoj Jersey,chtěl bych poprosit o kontakt na tvého kamaráda co ti vyrobil sítko na chmelovar,email by stačil, díky.Jinak jste super a těším se na vaši knihu!Dej Bůh štěstí
Standus

More
03 Sep 2017 14:54 #8 by Jersey
ahoj, hodil jsem kámošovi odkaz na tohle vlákno. Nejsem si jist, jestli se ještě výrobou zabývá, neb je to časově náročné a nevýdělečné. Jinak díky :)

More
03 Sep 2017 16:17 #9 by doktor.zaba
Replied by doktor.zaba on topic Poděkování pro Jerseyho
Kdybys neuspěl, můžeš zkusit zde
Taky uvažuji o pořízení HopSpideru, ale nevím jak to bude kvalitní. Nekupoval jste tam už někdo?

More
03 Sep 2017 18:39 #10 by Standus
Replied by Standus on topic Poděkování pro Jerseyho
Jo dikec ,dobrej tip.